10 redenen om je nagels te lakken

De meeste vrouwen hebben wel een paar potjes nagellak in huis. Of een stuk of tien. Of een stuk of vreselijk veel. Maar draag je eigenlijk altijd nagellak? Hoewel ik altijd mijn teennagels een kleurtje geef (overigens zijn deze weken een uitzondering; ik heb ze niet gelakt maar gepolijst in verband met mijn aanvaring met de afvalcontainer) laat ik mijn handen steeds vaker naturel. Maar vandaag besloot ik dat het weer eens tijd was voor… Brandweer-rood! En toen ik het resultaat op mijn vingers bekeek, kwam ik gelijk op deze 10 redenen om je nagels te lakken.

1: Het staat mooi

1 + 1 = 2: Mooie gelakte nagels zijn mooi. Een inkoppertje, maar wel het belangrijkste punt!

2: Je geeft een extra dimensie aan je look

Je nagellak matchen met je lipstick (of met je kleding) wordt door sommigen ouderwets genoemd, maar ik vind stiekem dat het heel classy kan uitpakken. Wil je het modern en jeugdig houden? Kies dan voor een contrasterende kleur.

3: Het staat sexy *wink wink*

Natuurlijk staat bordeaux-rood verleidelijker dan mos-groen. Maar de meeste mannen zijn het er over eens: Gelakte nagels zijn damn sexy!

4: Je wordt er vrolijk van

Vooral van leuke knalkleurtjes of vrolijke nail-art!

5: Het staat verzorgd

Wanneer je je nagels lakt houd je vaak ook wat beter je nagelriemen bij, pak je wat vaker een tube handcrème en ga je wat meer in de weer met een vijl. Nagellak staat meestal – mits goed bijgehouden – voor mooie, verzorgde handen.

6: Ook wanneer het afbladdert ben je nog hip

Een tijdje geleden was gechipte nagellak nog zo’n trend, dat celebs in de nagelsalon vroegen om een doorgeleefde look. Sindsdien is bladderende nagellak eigenlijk best leuk, vooral wanneer je voor een stoere of nonchalante look gaat.

7: Je ziet het altijd

Heb je er wel eens bij stilgestaan dat je nagellak eigenlijk de enige make-up is die je kunt zien zonder in de spiegel te kijken?

8: Je kunt er creatief mee zijn

Op Pinterest staan de leukste nail-art tutorials waar je met simpele trucjes de mooiste stijlen creëert. Maar je kunt het ook nog wat makkelijke aanpakken. Door één nagel een andere kleur te doen bijvoorbeeld, of door maar twee of drie nagels per hand te lakken.

9: Het opbrengen vereist rust en concentratie

Heb je moeite met stilzitten? Wanneer je je nagels lakt leer je dat vanzelf! Voor je eigen bestwil (lees; het beste resultaat) is het namelijk beter om even niets te doen en niets vast te pakken.

10: Je hebt een reden om je stash te bekijken

Heb je drie kleurtjes nagellak, of heb je net als ik (zelfs na het opruimen van mijn collectie) een mand vol? Hoe groot je stash ook is, je hebt gelijk een reden om alle flesjes weer te bekijken. “Ga ik toch voor die kleur… Of voor deze?”

Draag jij vaak nagellak? En wat zijn op het moment je favoriete kleuren? Ik ben heel benieuwd!