3 citytrips voor onder de 300 euro

Ik vind het echt heerlijk, op reis gaan. Door mijn reislustige ouders en like-minded partner heb ik al heel wat trips mogen maken in mijn leven! Maar soms is het ook goed om jezelf er even aan te herinneren dat ook dichter bij huis de prachtigste dingen te zien zijn. Daarom deel ik met jou 3 citytrips voor onder de 300 euro!

Boedapest

Boedapest staat in mijn top 3 van favoriete plaatsen in Europa. Doorkruist door de rivier de Donau biedt de stad prachtige panorama’s en een mooie mix tussen nieuw en oud. En je hebt er een heleboel hippe hotspots!

Tips & Tricks:

  • Een groot succes in Boedapest zijn de zogenaamde “Ruin pubs”, bars die vaak tijdelijk hun onderkomen vinden in panden die op de slooplijst staan. Je komt op de meest bijzondere plekken terecht, van oude fabrieken tot historische herenhuizen. Deze leuke etablissementen worden druk bezocht door de locals en bieden de ruimte om tot diep in de nacht door te feesten!
  • Als je houdt van lekker poedelen, moet je zeker eens naar een van de Thermale baden gaan die Boedapest rijk is. Het bad “Széchenyi Fürdő” is een van de populairste baden in de stad en ligt midden in het stadspark van Boedapest.
  • Elk jaar wordt er op het Obuda eiland in Boedapest een 7 dagen durend muziekfestival gehouden: Sziget. Met een geroemde ongedwongen sfeer, internationaal publiek en een gevarieerde line-up is het een must-go voor elke festivalganger.

Londen

Als je nog nooit in Londen bent geweest, moet je er hoognodig naar toe! Ook deze stad behoort tot mijn favoriete steden door de ongedwongen sfeer, de diversiteit in de verschillende wijken en het “metropool” gevoel als je s’nachts over Piccadilly Circus loopt.

Tips & Tricks:

  • Pak de bus. Gewoon, om een keertje in zo’n rode dubbeldekker gezeten te hebben! Het is niet alleen een leuk vervoermiddel; het is ook nog eens een stuk goedkoper dan de taxi.
  • Camden Town is inmiddels uitgegroeid tot een grote toeristische trekpleister, maar ik vind het nog steeds een grappige wijk. Hier komen veel jongeren en het is heerlijk om langs de kraampjes van Camden Market te struinen om te kijken naar bijvoorbeeld handgemaakte sieraden en kleding.
  • Maak praatjes met mensen. Niet alleen in de pub, maar ook in het park, of in de winkel. Behalve dat het gewoon heerlijk is om naar dat Britse accent te luisteren, heb ik gemerkt dat de beleefde Engelsen – in het begin een beetje verbaasd – het leuk vinden om te vertellen over hun stad.

Venetië

Venetië is een prachtige en unieke stad met haar steegjes, kanalen, bruggetjes en pleintjes. Ik ben inmiddels twee keer in Venetië geweest en ik wil er nog een keer naar toe, maar dit keer wel met mijn vriend!

Tips & Tricks

  • Vermijd restaurants bij grote verkeersaders op het eiland en duik in Venetië’s authentieke straatjes. Je komt dan terecht op plekjes waar de lokale bevolking ook eet, en dan kun je genieten van een écht authentieke pizza (in plaats van een pizza die door een Zuid-Koreaan wordt opgewarmd in de magnetron, waargebeurd verhaal).
  • Neem de waterbus naar de verschillende omliggende eilandjes. Overweeg bijvoorbeeld eens het glasblazerseiland Murano, of het ‘dodeneiland’ San Michele.
  • Venetië is ook een leuke stad om in het laagseizoen te bezoeken. In verband met de drukte in de zomer is dit misschien zelfs wel een leukere periode om te reizen!

Ok, dit reisje is wel 8 euro boven het budget, maar het is wel de moeite waard. Het is normaal gesproken een stuk duurder om in een hotel op het eiland te verblijven, dan op het vasteland bij het vliegveld (waar je dan dagelijks met het openbaar vervoer tussen je hotel en je bestemming op en neer reist). Laat die twee wijntjes in Nederland dus maar staan en spaar die 8 euro op!