4 tips bij het kopen van een winterjas

De winter komt er weer aan en we weten allemaal dat het in Nederland behoorlijk koud kan worden. Daarnaast is een gure wind dan aan de orde van de dag. Daarom is het essentieel dat je deze dagen goed doorkomt. Binnen maak je het lekker warm en knus, maar ook buiten hoef je geen kou te lijden. Als je de volgende 4 tips gebruikt bij het kopen van een nieuwe winterjas kun je comfortabel en stijlvol over straat, hoe koud het ook is.

Maak geen besparingen

Over het algemeen geldt voor winterjassen dat een duurder exemplaar niet alleen warmer is, maar ook langer meegaat. Het is niet verstandig om geld te besparen op je winterjas en deze mag gemakkelijk €100 kosten of meer. Het is wel verstandig om te controleren of de prijs ook weerspiegeld wordt in het materiaal. Het is namelijk de samenstelling van de jas die ervoor zorgt dat hij je warm houdt maar nog wel ademt. Kies daarom voor een jas die gemaakt is van 60 tot 70 procent wol, fleece of microvezel en probeer acryl, nylon en polyester te vermijden. Deze jassen zijn duurder, maar houden je warm zonder dat je volledig bezweet op je bestemming arriveert.

Waterdicht

Het is geen slecht idee om een waterdichte winterjas te overwegen. Aangezien het in Nederland veel regent betekent dat dat je niet ook in een regenjas hoeft te investeren. Wol is over het algemeen niet erg waterdicht, maar loden (wol met een dichte voering) houdt het water lang tegen. Verder zijn er natuurlijk sportievere jassen die wel waterdicht zijn, bijvoorbeeld van katoen. Zorg er wel voor dat de jas sluit met een rits (of ritsen) en knopen. Dit laat aanzienlijk minder water en wind door waardoor je dus warmer blijft.

Koop groot

Niemand koopt graag kleren in grotere maten, maar bij winterjassen mag je hier even vanaf stappen. Niet omdat je zelf misschien bent gegroeid, maar meer omdat een winterjas comfortabel moet zitten, ook als je er een dikke wollen trui onder draagt. Zet daarom je eigen kledingmaat even op de plank en koop een lekkere ruime winterjas die ook over meerdere kledinglagen nog steeds comfortabel draagt.

Niet te wild

Mode verandert en stijlen veranderen. Wat dit jaar hip is, kan volgend jaar maar zo gedateerd zijn. Als je een goede winterjas koopt, dan wil je daar natuurlijk vele jaren van kunnen genieten. Heb je een hippe jas gekocht die qua stijl uitblinkt, dan is er de mogelijkheid dat je hier volgend jaar niet meer in gezien wilt worden. Daarnaast kan het zijn dat je kledingstijl of professionele situatie verandert en dat deze nieuwe jas daar niet bij past. Als je van plan bent flink wat geld aan je winterjas uit te geven, zoek dan een wat neutralere jas op die je de komende jaren probleemloos kunt dragen en die bij meerdere outfits past.

Voor iedereen een winterjas

Gelukkig is er genoeg keuze en kun je ongetwijfeld een model vinden waar je lang plezier van zal hebben. Vergeet niet om altijd de jas te passen, eventueel met een dikke trui er onder. Bestel je je winterjas online, controleer dan altijd de retoursvoorwaarden. Op deze manier kun jij ook onbezorgd en heerlijk warm de winter in.