40 Beauty Questions TAG: De verandering naar proefdiervrij

Hoewel ik er binnenkort een heel artikel aan wil wijden, ben ik al enige maanden bezig met het aanpassen van mijn cosmetica-stash. Ik ben namelijk heel bewust bezig met het inkopen van proefdiervrije cosmetica, en het opgebruiken en vermijden van merken die helaas nog wel dierproeven uitvoeren. Het is een keuze die ik iedereen kan aanraden: Hoewel veel merken (verkapt) dierproeven doen, of gebruik maken van ingrediënten die getest zijn op dieren, zijn er enorm veel goede alternatieven. Waar onder merken die je waarschijnlijk al lang gebruikt!

Toen ik deze TAG bij Vera Camilla zag langskomen, dacht ik: Die wil ik ook invullen! Op deze manier kan ik voor mezelf goed constateren welke (favoriete) producten toe zijn aan vervanging, en op welke gebieden ik juist op de goede weg ben. Vandaar de 40 Beauty Questions TAG!

40 Beauty Questions TAG

1. Hoe vaak per dag was je je gezicht?

S’ochtends en s’avonds, en soms een keertje tussendoor na het sporten of na het werken in de tuin, bijvoorbeeld.

2. Wat is je huidtype (vettig, droog…)?

Ik heb over het algemeen een gevoelige, droge huid, maar ik heb soms last van een wat vettere t-zone. Aangezien producten die ik daar lokaal aanbreng die huid ook binnen no-time uitdrogen, kan ik toch niet zeggen dat ik echt een gecombineerde huid heb!

3. Welke facewash gebruik je op het moment?

The Body Shop Sumptuous Cleaning Butter met het oog op de winter. Af en toe gebruik ik ook nog Garnier Miscelair Reinigingswater voor de gevoelige huid: Bijvoorbeeld als ik veel (oog)make-up op heb, of als ik weet dat er een halve moestuin in mijn poriën is geklommen.

4. Scrub je wel eens?

Ja, wekelijks!

5. Welk merk gebruik je daarvoor?

Ik gebruik al sinds mensenheugenis abrikozen scrub-crème van het Kruidvat eigen merk, in zo’n bruin glazen potje. De korrel is net wat groter en steviger voor een grondige reiniging, maar de crème is lekker voedend en hydraterend.

6. Welke dagcrème gebruik je?

Momenteel gebruik ik die van The Body Shop Nutriganics, maar over het algemeen wissel ik van merk of lijn wanneer een verpakking op is.

7. Heb je sproeten?

Ja! En ik vind ze leuk ?

8. Gebruik je oogcrème?

Nee eigenlijk niet, maar ik zie het nog wel gebeuren dat er binnenkort eentje aan mijn beauty regime wordt toegevoegd.

9. Heb je of had je een acnè-gevoelige huid?

Niet echt, eigenlijk. Al krijg ik maandelijks wel een verdwaalde pukkel op mijn kin.

10. Heb je ooit ProActiv gebruikt?

Ik moest even Googelen wat het was (blijkbaar is het een middel tegen acne); dus ik denk het niet!

11. Welke foundation gebruik je?

Ik gebruik eigenlijk geen foundation. Ik heb er een paar liggen (waar onder eentje van Rituals die ik uitgebreid heb getest in zowel daglicht als kunstlicht, met behulp van een aardige visagiste) maar foundation is niets voor mij en mijn sproeten.

12. En welke concealer?

Het Hema Concealer Palette (bekijk de review hier), en Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer (genoemd in dit artikel)

13. Weet je wat je ondertoon-kleur is?

Ik heb een neutrale ondertoon. Dat betekend dat ik in de winter wat rozigere, koele kleuren kan dragen en dat ik daar in de zomer mee voor gek loop (omdat ik dan net een circusclown lijk). Over het algemeen kies ik qua make-up voor warme, perzik-achtige tinten; daar kom ik het hele jaar door het best mee weg.

14. Wat vind je van valse wimpers?

Ik vind ze intrigerend en spannend, en ik heb twee setjes liggen. Ik heb zelf niet zulke lange, donkere wimpers en het idee dat ik met een beetje priegelen en een likje lijm ogen kan krijgen als een Hollywoodster… Dat lijkt me wel wat! En toch heb ik ze nog nooit gedragen omdat ik het gevoel heb dat ik mijn ogen niet kan knipperen zonder dat ze op half zeven hangen.

15. Wist je dat mascara officieel maar 3 maanden houdbaar is?

Ja… Maar die regel wil ik wel eens negeren!

16. Welk merk van mascara gebruik je?
Momenteel Essence Maximum Volume Mascara en NYC Cityproof 24hr Waterproof Mascara (genoemd in dit artikel)

17. Sephora of MAC?

MAC

18. Heb je een MAC Pro-Card?

Nope!

19. Welke make-up tools gebruik je voor het aanbrengen van je make-up?

Ik heb mijn kwasten van de Hema, H&M en de Etos. Hoewel ik ze zeker wel gebruik, breng ik make-up (waar onder concealer en oogschaduw) toch graag aan met mijn vingers.

20. Gebruik je een basis of primer voor de ogen?

Als ik echt all-out ga met een mooie ooglook gebruik ik Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base.

21. En voor het gezicht?

Eigenlijk niet: Aangezien ik geen foundation draag vind ik een laagje dagcrème onder mijn poeder wel voldoende.

22. Wat is je favouriete oogschaduw (kleur of tint)?

Ik ben momenteel gek op de Essence I Love Nude Eyeshadow in de kleur Crème Brûlée (genoemd in mijn artikel Zomer Top 10: Mijn favoriete budget make-up), maar ik krijg de meeste complimentjes wanneer ik een mooie perzik-kleurige oogschaduw draag!

23. Gebruik je vloeibare eyeliner of een potlood?

Beide; ik vind een kleine tight-line op mijn bovenste wimpers mooi met eyeliner, net als wanneer je het product een beetje uitveegt of juist in een mooie retro-wing aanbrengt. Een lijntje (bruin) oogpotlood vind ik vaak een makkelijke, meer neutrale optie.

24. Hoe vaak prik je jezelf in de ogen met een oogpotlood?

Gelukkig nooit, al wil ik wel eens een lik eyeliner over mijn oog heen smeren!

25. Wat vind je van losse oogschaduws?

Die neem ik eigenlijk nooit… Veel te intens, en veel geklieder!

26. Gebruik je minerale make-up?

Nee.

27. Wat is je favoriete lippenstift?

L’oreal Rouge Caresse Dating Coral (301). Hij is niet de jongste meer, is zelfs half gesmolten tijdens mijn reis door Costa Rica, maar ik vind hem nog steeds prachtig!

28. En lipgloss?

Ik draag eigenlijk zelden lipgloss! In de oude beauty lijn van H&M zat een taupe-kleurige gloss die toevallig naar vanille smaakte; dat is de laatste lipgloss die misschien nog ergens in een tas slingert.

29. Wat is je favoriete blush?

Op het moment Catrica Multi Colour blush, Peach Frappucino (genoemd in dit artikel). Al draag de laatste maand ook vaak The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome in de kleur Pink (bekijk de review hier)!

30. Koop je wel eens make-up via Ebay?

Nee… Ik koop eigenlijk nooit iets van Ebay!

31. Houd je van drogisterij make-up?

Ja, enorm! Ik vind de kwaliteit prima, er zitten proefdiervrije opties tussen en ze hebben wisselende collecties en aantrekkelijke prijzen.

32. Ga je wel eens naar CCO’s? (Cosmetic Company Outlets)

Nee, nooit!

33. Heb je ooit overwogen make-up lessen te nemen?

Ik heb wel eens met het pijltje van mijn muis boven een Groupon gehangen met visagie lessen. Toen begon ik me te realiseren dat Youtube vol moest staan met how-to filmpjes, en voila ?

34. Ben je klunzig bij het aanbrengen van make-up?

Niet echt eigenlijk! Maar ik denk dat dat is omdat mijn make-up routine ook niet zo uitgebreid is.

35. Welke make-up misser vind je verschrikkelijk?

Wenkbrauwen. Ik ben dol op mooie, dikke, natuurlijke wenkbrauwen (niet dat ik van mezelf zo veel wenkbrauw heb, overigens). Hoewel je zou denken dat ik alleen dunne exemplaren verschrikkelijk vind ben ik eigenlijk ook niet zo’n fan van de laatste trend waar ze vreselijk dik worden opgepoederd en bijgetekend. Een beetje extra definitie geeft meer karakter aan je gezicht, maar de vormpjes die er soms bij worden verzonnen… Ik vind het eigenlijk maar niks.

36. Houd je van kleurrijke make-up (lippen en ogen) of juist van neutrale tinten?

Ik houd van beiden! In de zomer kies ik graag voor een mooie nude of zachte koraaltint, en in de winter kies ik liever voor knallend of juist klassiek rood of diep roze.

37. Welke celebrity heeft vaak mooie make-up?

Emma Stone heeft vaak prachtige, vrij klassieke en neutrale looks. Dat vind ik mooi!

38. Als je het huis maar met één make-up item kon verlaten, wat zou het dan zijn?

Hoewel ik niet zo vaak bronzer draag, zou ik toch naar mijn Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder grijpen (genoemd in dit artikel). Ik draag niet altijd make-up, maar op de dagen dat ik er uitzie als een natte vaatdoek is een tikje bronzer net wat ik nodig heb om er weer gezond en fris uit te zien.

39. Verlaat je wel eens je huis zonder make-up op?

Regelmatig. Ik vind met of zonder make-up de deur uit gaan even prettig.

40. Vind je dat je er goed uitziet, zelfs zonder make-up?

Wanneer ik in de zomer wat meer sproetjes en een kleurtje heb vind ik mezelf prima zonder make-up. Maar in de winter kan ik er soms echt bleek en ongezond uitzien wanneer ik geen blosje opsmeer! Ik vind make-up een prima manier om wat meer contrast in je gezicht aan te brengen of om een leuk uiterlijk statement te maken, maar ik vind je eigen gezicht (en dat je die ook nog onder je make-up kunt blijven zien) het belangrijkst.