9 redenen om een kat te nemen (die men wel eens vergeet)!

Ik vind (bijna) alle dieren leuk, elk met een eigen reden. Maar katten spannen bij mij toch de kroon. Omdat ze niet alleen heel aaibaar, maar ook heel bijdehand zijn. Daarom deel ik met jou 9 redenen om een kat te nemen (die men wel eens vergeet)!

1: Ze trimmen je kamerplanten bij. Zo maar, gratis en voor niks! Daarbij kotsen ze het snoeiafval netjes op een hoopje uit.

2: Een wekker is een overbodige luxe. Je kat komt je s’ochtends (minstens 2 uur) voor het ontbijt wakker maken. Ook als je ‘per ongeluk’ de slaapkamerdeur hebt dichtgedaan; dan blijven ze net zo lang staan krabben en miauwen tot je uit bed komt.

3: Ze geven je de ruimte. Ben je heel hard aan het huilen om een film, of juist aan het meekwelen met je favoriete nummer? Je kat kijkt je verontwaardigd aan en gaat zijn eigen weg.

4: Ze laten cadeautjes voor je achter in de vorm van moeilijk te vangen, (soms nog levende) jachttrofeeën. Die ene lijster die je s’avonds ‘lastig valt’ met haar gezang vind je zonder vragen of maren s’ochtends terug op de deurmat.

5: Wanneer je moeite hebt met ontspannen houden ze je keurig op de bank. Opstaan is geen optie: De verontwaardigde blik als je tijdens de film even naar het toilet moet, of de nagels in je benen als je dan toch doorzet, leren je dat wel af.

6: Ze zorgen ervoor dat je voor kwalitatief goede producten kiest. Kattenvoer van een goedkope supermarktketen is namelijk onaanvaardbaar. Alleen a-merken kunnen door de beugel!

7: Doe je al iets te lang met die oude bank? Je huisdier maakt er korte metten mee door hem strategisch te slopen . Door je kat ben je altijd toe aan nieuwe, eigentijdse meubels.

8: Koken en eten doe je nooit alleen. En als je je even omdraait, proeft je kat jouw gerecht even voor. Lief toch!

9: Daarbij heeft elke kat zijn eigen ding dat hem uniek maakt. Nog nooit van een kat gehoord die je sokken van de waslijn trekt? Je vriendje je bed uit probeert te jagen, of bouwafval zoals glaswol of terracotta potten opeet? Of van een kat die belangrijke administratie versnippert? Ze bestaan, echt waar!