Balinese Rasul bij Sauna & Beauty Oase

Wanneer ik lekker op de bank genesteld zit met mijn iPad ga ik regelmatig naar Vakantieveilingen.nl. Zo kom je nog eens op nieuwe ideeën voor een leuk uitje, voor een voordelig tarief! Laatst won ik een veiling voor een bezoekje aan Sauna Oase, met een Balinese Rasul. Als reguliere saunaganger keek ik daar naar uit! En natuurlijk vertel ik je hoe mijn bezoekje was.

Sauna & Beauty Oase

Sauna & Beauty Oase heeft als onderschrift “Senang”. Dat betekend ‘Welbehagen en je prettig voelen’. Dat lijkt me een prima credo voor een sauna en beauty complex! Wij gaan naar de sauna om ons te ontspannen, en even helemaal offline te zijn en met een goed gesprek – of juist in alle stilte te genieten van alles wat het complex te bieden heeft.

Door de kleinschalige opzet is dat ontspannen gevoel gemakkelijk te bereiken. Toch beschikt het relatief kleine complex over ruim voldoende faciliteiten, waaronder een Boomgaard sauna van 80 graden, een Finse Löyly sauna van 90 graden waar ook opgietingen worden gehouden, en een Finse buitensauna van maar liefst 100 graden. Maar ook voor mensen die van een wat mildere saunagang houden is er voldoende keus; een Lavendelsauna, een Kleuren sauna en een Infrarood sauna. Net als bij elk complex zijn er ook een aantal warme en koude baden waaronder een ruime jacuzzi en een kruidentempel.

Rasul

Zoals gezegd hadden wij bij onze veiling een Balinese Rasul gewonnen. De Rasul is een oud Oosters badritueel, waarbij je jezelf insmeert met een speciale klei die je huid en haar voedt. Wanneer het is ingedroogd zijn alle voedingstoffen in de huid getrokken, en met het afwassen verwijder je vervolgens dode huidcellen.

De Balinese Rasul verliep iets anders, maar het effect was niet minder prettig. Deze 40 minuten durende behandeling onderga je – net als bij veel andere sauna’s – in een groepje. Onze groep was (helaas) vrij groot; met 12 man sterk mochten we na de uitleg van de gastvrouw plaatsnemen in een nevelige stoomcabine met verwarmde banken. Na onszelf te hebben afgespoeld kregen wij een scrub die voor een exfoliërende werking enkele minuten kon intrekken.

Terwijl wij rustig de tijd namen om ons te scrubben ging de geluidsband in de cabine over van stromende regen in een weeïge mannenstem. “U stapt nu uit het vliegtuig. Het eerste wat u ziet is een groep mooie Balinese meisjes…” Natuurlijk was dit voor de meeste aanwezigen reden genoeg om uit de flow van het verhaal te raken, die juist zo goedbedoeld met de behandeling was verweven. Helaas ging de lacherigheid de opvolgende 35 minuten niet meer weg, wat zonde is: Op de onbedoeld humoristische geluidsband na was de atmosfeer in de nevelige stoomcabine met de regendouches uit het plafond heel prettig.

saunabeautyoasebalineserasul02

Nadat we de kans kregen de scrub weer af te spoelen kregen wij een bakje met Balinese opium gelpakking dat we op ons lichaam en gezicht mochten smeren. De substantie lijkt een beetje op normale douchegel of shampoo; wanneer het nat wordt veranderd het product steeds meer in een gel.

saunabeautyoasebalineserasul03

Ook dit mochten we enige tijd laten intrekken. Mijn huid werd zo zacht dat ik bijna van de bank af gleed! Een goed vooruitzicht voor de uitwerking, maar even oppassen met lopen wanneer je jezelf gaat afdouchen dus.

saunabeautyoasebalineserasul04

Aangezien ik al eens in Bali ben geweest en daar een heerlijke Mandi Lulur behandeling heb ondergaan, verwachtte ik al een heerlijk zacht huidje. Niets was minder waar; zelfs nadat wij na afloop van de behandeling wat baden en sauna’s hadden bezocht, bleef onze huid echt zijdezacht. Zelfs een paar dagen later voel ik nog het effect van deze heerlijke Balinese Rasul bij Sauna & beauty Oase. Een succes dus! Daarbij waren de sauna faciliteiten ook prettig en schoon. Wij gaan graag nog eens naar Sauna Oase terug!

Balinese Opium Gelpakking

Zoals je al kon zien heb ik een flesje van de gelpakking meegenomen. Op de verpakking staat dat Argan Olie een van de belangrijkste bestanddelen is. Op de ingrediëntenlijst staan Aqua, Helianthus Annuus Seed oil, Argania Spinoss Oil, Polyacrylate Crosspolymer-6, Benzyl Alcohol, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3 Iodopropynyl Butylcarbamate, Deceth-8, PPG-2 Methylether, C.I.42090, C.I. 19140/42051. Dat betekend Argan olie, zonnebloem olie, een hoop emulgatoren en houdbaarheidsmiddelen op alcoholbasis, waaronder één waar sommige mensen gevoelig voor kunnen zijn, kleurstoffen en parfum. Voor de bezorgden onder ons; er zit dus ook geen opium in het product! De geur van de gelpakking is bloemig en beetje kruidig, en doet me inderdaad denken en de heerlijkheden die ik heb geroken op Bali. Aangezien mijn huid nog steeds baat heeft bij dit product kijk ik er naar uit om het hier in de badkamer ook in gebruik te nemen!

Een flesje van 250ml is voor 6,50,- te koop bij Sauna en Beauty Oase. Helaas enkel aan de balie en niet in de webwinkel; overweeg dus eens om zelf een Balinese Rasul behandeling te ondergaan, of wanneer je een bezoekje aan het complex hebt gebracht een flesje voor jezelf mee te nemen!

Naar welke sauna ga jij het liefst? Laat het weten in de comments!

Daarbij heb ik naar soortgelijke Rasuls gezocht op internet; niet op kleibasis maar op gelbasis. Indien iemand hier tips over heeft houd ik me van harte aanbevolen!