Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)!

Sinds ik een bad in huis heb lees ik een stuk meer (en worden mijn boeken snel verfomfaaid omdat ik ze in bad laat vallen… oeps!). Dat komt alleen maar goed uit; door mijn liefde voor rommelmarkten wordt mijn boekenkast namelijk langzaam maar gestaag aangevuld. Mijn verzameling loopt uiteen van prentenboeken tot literatuur die je écht eens in je leven gelezen moet hebben. Vooral klassiekers koop ik graag tweedehands: Met een beetje geluk vind je dan namelijk een exemplaar met een leuke ouderwetse kaft! Het staat niet alleen leuk in je boekenkast; wanneer je mooie boeken hebt kun je ze ook in decoratieve stapeltjes neerleggen. Staat een stuk leuker dan een boek met een film-poster omslag, of zo’n half-zachte foto van een landschap of een abstract stilleven, toch? Daarom deel ik met jou mijn leeslijst met literaire boek klassiekers, met een mooie kaft!

 Animal Farm

Animal Farm gaat niet zomaar over een bende boerderijdieren; het boek heeft een duidelijke politieke boodschap over idealisme en corruptie. George Orwell is tevens de schrijver van 1984 en prijkt al jaren bovenaan de Engelse literatuurlijsten met zijn indrukwekkende boeken.Hier kun je deze uitgave van Animal Farm van George Orwell bestellen (Engels).

Het gouden ei

Het Gouden Ei van Tim Krabbe – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Rex neemt zonder dat hij het weet de laatste foto van Saskia, op een tankstation tijdens hun vakantie. Wanneer Saskia verdwijnt start een ijzingwekkend en meeslepend verhaal. Deze psychologische roman heeft op menig boekenlijst geprijkt!Deze uitgave van het Gouden Ei van Tim Krabbé bestel je hier.

Dracula

Dracula van Bram Stoker – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Deze titel van Bram Stoker is typisch een boek waar ik een mooie kaft van wil hebben. Ik wil tijdens het lezen niet tegen de kop van een kitsche vampier aankijken, of naar een typische horror boekenkaft met bloedspetters en doodshoofden! Jonathan Harker reist voor af naar de Karpaten om de verkoop van een landgoed in Groot Brittannië te bezegelen. Wat volgt is een verhaal vol manipulatie met een spannende, maar ook sensuele ondertoon.Dracula van Bram Stoker is hier te bestellen (Engels).

Pride and Prejuidice

Pride and Prejuidice van Jane Austen – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Misschien ken je de typische Jane Austen verhaallijnen wel van de verfilmingen; in het 19e eeuwse Engeland zijn mannen en vrouwen vervuld van het vinden van een geschikte partner, die tot hun sociale klasse behoort en ook nog eens hun interesse wekt. In Pride and Prejuidice zijn Elizabeth Bennet en Mr. Darcy (jazeker, de enige echte!) totaal overdonderd door hun onwaarschijnlijke interesse in elkaar. Eigenlijk is dit een ouderwetse, maar absoluut tot de klassiekers behorende chick lit.Deze mooie uitgave van Pride and Prejuidice van Jane Austen bestel je hier (Engels).

Little Women

Little Women door Louise May Alcott – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Louisa May Alcott is de auteur van Little Women. Het boek is losjes gebaseerd op haar eigen jeugd, die ze heeft doorgebracht met haar drie zussen. De verantwoordelijke Meg, de jongensachtige Jo, de teruggetrokken Beth en de voorlijke Amy moeten op elkaar vertrouwen, met hun vader in militaire dienst en hun moeder die uit huis werkt om het gezin te onderhouden.Deze uitgave van Little Women van Louisa May Alcott is hier te bestellen (Engels).

Lolita

Lolita door Vladimir Nabokov Een absolute en omstreden klassieker van Vladimir Nabokov. Dit controversiële boek beschrijft de gevoelens van een universiteitsdocent voor het jonge meisje Dolores, bijgenaamd Lolita. Tegen de verwachtingen in zou dit geen obsceen, maar een meeslepend boek moeten zijn die een blik werpt op een verscheurde geest.Deze ludieke uitgave van Lolita van Vladimir Nabokov is hier verkrijgbaar (Engels).

Turks Fruit

Turks Fruit door Jan Wolkers – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Toen ik jonger was heb ik met rode oortjes Turks Fruit gekeken. Er zaten sexy scenes in die eigenlijk helemaal niet sexy maar een beetje raar waren, en zoals veel Nederlandse werken loopt het verhaal ook helemaal niet goed af. Pas nadat ik laatst de film nog eens heb gekeken kon ik deze pas echt waarderen. Nu ben ik benieuwd naar het autobiografische boek, dat wordt beschreven als “een verhaal over de liefde zoals er in onze literatuur maar weinig zijn”. De kaft vind ik typerend voor de tijdgeest van het verhaal, en hysterisch in zijn simpelheid!Bestel deze uitgave van Turks Fruit van Jan Wolkers hier.

To kill a mockingbird

To Kill a Mockingbird – Boek klassiekers op mijn to-read list (met een mooie kaft)! Harper Lee heeft haar boek To kill a mockingbird altijd beschreven als een simpel liefdesverhaal. Inmiddels wordt het beschouwd als een van de grootste meesterwerken van de Amerikaanse literatuur. Ik zou je graag een synopsis geven maar dat doe ik niet; ik heb het boek namelijk op mijn to-read lijst staan en ik laat me in dit geval graag helemaal verrassen!Hier kun je To Kill a Mockingbird van Harper Lee bestellen (Engels).