Boeken Tag (Dit, of dat)

Nu het winter wordt is het tijd om weer lekker weg te kruipen met een goed boek. Sinds ik ben verhuisd heb ik dat weer actief opgepakt, en ik ben blij toe! Lezen geeft op een bepaalde manier meer rust en voldoening dan wanneer ik een beetje blind in het rond zap. Ik zag deze boeken tag een aantal keer voorbij komen, en besloot hem daarom ook in te vullen. Fictie of non-fictie? Paperback of hardcover? Zwaar en dik of lief en kort?

1. Audioboek of een echt boek?

Hoewel een audioboek me met de juiste spreker heel interessant lijkt (zoals Roodkapje door the voice of Morgan Freeman) vind ik het toch wel heel fijn om zelf te lezen. Ik denk dat je eigen tempo en je eigen ‘stem’ jouw leeservaring precies naar je zin maakt!

2. Zachte of harde kaft?

Een paperback all the way. Dat houdt gewoon gemakkelijker vast! En ze zijn vaak nog goedkoper, ook. Wel moet ik er bij zeggen dat ik koffietafelboeken met een harde kaft mooier en passender vind!

3. Fictie of non-fictie.

Oef. Toch fictie. En dan mag het best wel een beetje dol, zelfs: Ik merk dat ik daar het meest ontspannen van raak (al lees ik de laatste tijd juist veel om mijn kennis wat te verbreden)!

4. Geleend of gekocht?

Absoluut gekocht! Ik ben geen bieb-ganger en ik ben er heilig van overtuigd dat boeken ook écht gelezen moeten worden. Dat is dus inclusief ezelsoren en chocoladevlekken. Wanneer ik een boek heb geleend en ik er heel zuinig op moet zijn, wordt ik eigenlijk een beetje ongemakkelijk!

5. Boekenwinkel of online?

Wanneer ik weet wat ik wil hebben, bestel ik een boek online. Maar er gaat niets boven lekker over de ramsj afdeling van een boekenwinkel snuffelen, om daar nieuwe schatten te vinden. Of nog mooier, bij een antiquariaat of op de vlooienmarkt!

6. Eenmalig boek of trilogie?

Wanneer een verhaal me aanspreekt, wil ik er wel tien delen van kopen! Wel vind ik het ontzettend zonde wanneer het verhaal kracht verliest in een poging zo veel mogelijk boeken te laten verschijnen. Of wanneer je een boekenreeks uit hebt, en denkt “goh, had die schrijver het niet bij dat ene boek kunnen laten”.

7. Zwaar en dik of lief en kort?

Eigenlijk houd ik wel van dikke, lange boeken.

8. Romantisch of actie?

Sommige boeken zijn zo ontzettend spannend en meeslepend dat ik me wel eens afvraag of ze wel goed verfilmd kunnen worden. Daarom ga ik toch voor actie. In een boek heb ik eigenlijk nog niet over een romance gelezen die ik niet minstens even goed op het witte doek zou kunnen voorstellen.

9. Lezen in een knusse omgeving of in de zon?

Lezen in bad ?

10. Eerst de recensie lezen of zelf beslissen?

Sommige boekrecensies verklappen te veel, dus daar blijf ik ver bij uit de buurt. Daarbij vind ik recensies van literaire boeken vaak zo hoogdravend!

Ben je benieuwd naar wat voor soort boeken ik de laatste tijd lees? Met dit artikel krijg je een wat beter beeld! Of je kunt natuurlijk één van mijn (dus niet té uitgebreide) boekrecensies bekijken.