Burt’s Bees Beeswax en Replenishing Lipbalm review

Burt’s Bees lipbalm behoort al sinds deze zomer tot mijn dagelijkse beauty routine. Zo smeer ik elke avond voor het slapen gaan een beetje op mijn lippen. Het zacht tintelende gevoel hoort echt bij mijn slaapritueel, en ik heb op deze manier nooit last van velletjes of een droog gevoel. Maar toen ik deze twee fijne lipbalms won, wilde ik die natuurlijk ook uitproberen! Ik heb besloten een vergelijking te trekken tussen de variant die ik ken in een blikje, en tussen deze twee sticks. Je leest er alles over in dit Burt’s Bees Beeswax en Replenishing Lipbalm review!

Zoals je op de foto kunt zien testte ik twee varianten. De Burt’s Bees Beeswax Lipbalm (met de gele dop), en de Burt’s Bees Replenishing Lipbalm (met de donkerrode dop). De Beeswax Lipbalm heeft dezelfde naam als de variant in het blikje, die ik hier eerder reviewde. De Replenishing Lipbalm is daarbij verrijkt met de smaak van granaatappel.

Ik heb de ingrediëntenlijsten naast elkaar gelegd, om te kijken hoe veel de inhoud van de lipbalm sticks verschillen met die van het lipbalm blikje. En ik kan je vertellen, dat ze vrijwel hetzelfde zijn! Zo is er aan de Burt’s Bees Beeswax lipbalm in het traditionele blikje zoete amandelolie toegevoegd. Die ontbreekt weer in de Beeswax lipbalm stick, maar in plaats daarvan staat er zonnebloem olie op de ingrediëntenlijst. Aan de Replenishing Lipbalm zijn daarbij nog een aantal bestanddelen toegevoegd, zoals etherische olien, castor olie en onder andere cinnamal, dat een smaakje aan de stick geeft.

De Burt’s Bees Beeswax Lipbalm stick zou, ondanks dat ene ingrediënt, wel eens precies hetzelfde kunnen smaken en voelen als de Beeswax Lipbalm in het blikje. Dit klopt, nagenoeg. Ik vind de stick iets zachter, waardoor hij iets beter uitsmeert, en ik vind zelf dat het tintelende effect ook iets minder is. De Burt’s Bees Replenishing Lipbalm smaakt niet alleen naar granaatappel; de kleur van de stick is ook diep roze, waardoor de stick een heel subtiel kleurtje aan je lippen geeft.

Overigens zijn deze twee lipbalms van prima kwaliteit. Beiden maken mijn lippen zachter, voorkomen velletjes, en laten een beschermd laagje achter. Daarbij vind ik het fijn dat de gebruikte bestanddelen 100% natuurlijk zijn, en dat het product niet op dieren is getest!

De voor en nadelen van Burt’s Bees Beeswax en Replenishing Lipbalm:

Voordelen

  • Houdt mijn lippen zacht
  • Laat een beschermend laagje op je lippen achter
  • 100% natuurlijke ingredienten
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Geen

Uiteindelijk is het maar de vraag wat je zelf het prettigst vind. Houd je niet zo van de smaak van pepermunt? Kies dan voor de Replenishing lipbalm stick met granaatappel. Houd je daar wel van, maar vind je een stick fijner werken dan een blikje? Dan kun je voor de Beeswax lipbalm stick kiezen! En houdt je (net als ik) van traditioneel, en een net wat sterker tintelend effect; dan kun je kiezen voor de originele Burt’s Bees Beeswax Lipbalm.

De Burt’s Bees Beeswax Lipbalm stick (4,25 gr) en de Burt’s Bees Replenishing Lipbalm Stick Pomegranate (4,25 gr) kosten beiden 3,95-. en zijn o.a. verkrijgbaar bij Douglas!