Burt’s Bees Hand Salve en Lemon Butter Cuticle Cream review

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in de winter wordt elk stukje huid dat aan de elementen is blootgesteld, droog. Een beetje TLC van Burt is dan wel op zijn plaats! In dit Burt’s Bees Hand Salve en Lemon Butter Cuticle Cream review kun je lezen of dit de nieuwe killer-combo is, die mijn handen de winter door helpt!

Burt’s Bees is een merk om vrolijk van te worden. Zo maken zij vrijwel uitsluitend gebruik van natuurlijke ingrediënten, waarbij 9 van de 10 keer gegrepen wordt naar natuurlijke bijenwas. Wanneer ik producten van dit merk gebruik heb ik niet alleen het gevoel dat ik iets van hoge kwaliteit op mijn lijf smeer: Door de duurzame instelling van het bedrijf heb ik ook het gevoel dat ik goed bezig ben. En daarbij krijg ik ook altijd een prettig visioen van een oude bebaarde imker die met zijn korven bezig is. Dat maakt Burt’s Bees één van mijn favoriete, proefdiervrije merken!

Ik gebruik deze twee producten in een bepaalde volgorde. En in die volgorde zal ik de producten ook behandelen.

Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream

Hoewel ik mijn nagels de laatste tijd wat korter houdt probeer ik ze goed te verzorgen. Je nagelriemen maken daar een groot deel van uit. Wanneer je nagelriemen beschadigd of droog zijn, heb je namelijk een minder goede fundering voor een sterke nagel. Ik duwde ze eerder terug met een beetje olie en de achterkant van mijn diamantvijl. Deze Cuticle Cream geeft echter nét wat extra verzorging, waardoor hij al snel in mijn vaste routine is opgenomen.

Dit product – dat trouwens net als de Burt’s Bees Beeswax Lipbalm – in een klein rond blikje komt, blijft namelijk langer zitten op mijn nagel. Waar olie soms té snel intrekt, neemt deze boterige crème daar iets langer de tijd voor. Echt een crème is het trouwens niet te noemen; de substantie van de Cuticle Cream doet me een beetje denken aan bijenwas. Natuurlijk is dat geen verrassing bij een merk dat “Burt’s Bees” heet; bijenwas staat dan ook naast amandelolie als tweede op de ingrediëntenlijst.

Zoals de naam al doet vermoeden ruikt deze nagelriem-verzorging naar citroen. Lekker fris! En tevens het derde hoofdbestand van dit product. Verder kun je rekenen op ingrediënten als cacaoboter, rozemarijn en verschillende soorten oliën.

Net als andere producten op basis van bijenwas moet je even met je vinger over het product heen wrijven tot je wat aan je vinger hebt. Nadat ik mijn nagelriemen heb ingemasseerd blijft de Butter goed aanwezig. Dat vind ik prettig; op die manier worden mijn nagelriemen lekker vet en verzorgd. Velletjes aan mijn nagels zijn na het eerste gebruik al ontzettend verminderd, of zelfs helemaal weg! Daarbij verwacht ik dat je enorm lang met een blikje (15 gram) kunt doen.

Burt’s Bees Hand Salve en Lemon Butter Cuticle Cream review

Burt’s Bees Hand Salve

Nadat ik mijn nagelriemen heb verzorgd, vet ik mijn handen goed in met de Burt’s Bees Hand Salve. Ook hier kun je het woord ‘vetten’ heel letterlijk nemen. De zalf is namelijk net als de Cuticle Cream op basis van bijenwas, waardoor hij op je handen smelt. Toch krijg ik wat sneller voldoende van het product op mijn handen; twee keer met mijn vingers over het blikje wrijven is voldoende om links en rechts in te smeren.

De Hand Salve ruikt erg kruidig, en enorm naar rozemarijn. Wanneer ik het blikje opendraai moet ik denken aan een lekkere Italiaanse ovenschotel. Absoluut niet vies, maar je moet er wel van houden! Daarbij laat dit product een voelbaar vettig laagje achter. Ik denk dat deze zalf vooral goed is voor kurkdroge handen: Voor mannen (of vrouwen) die veel eelt hebben, of hun handen veel blootstellen aan kou en ruwe oppervlakken. Ik vermoed dat dit product zelfs de meest verbolgen klauwtjes nog zacht maakt! Daarbij voelt de zalf zo voedend door de toevoeging van verschillende oliën, dat het meer zal doen dan pure cacaoboter of vaseline. Een wondermiddel in de dop (of in dit geval, in een flink blikje van 85 gram.

Wanneer ik deze Hand Salve gebruik, leg ik mijn telefoon of tablet even weg zodat ze niet vettig worden. Om deze reden gebruik ik dit product lekker thuis als ik tv kijk. Na een half uurtje was ik het weer af. Het resultaat: Prachtig gehydrateerde, poezelige handjes!

De voor en nadelen van Burt’s Bees Hand Salve en Burt’s Bees Lemon Butter Cuticle Cream op een rij:

Voordelen

  • Bevatten beiden 100% natuurlijke ingrediënten
  • Geven na de eerste keer gebruik meteen resultaat
  • Maken mijn handen en nagelriemen zacht en verzorgd
  • Gaan lang mee
  • Leuke, bij elkaar passende verpakkingen
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Omdat de Hand Salve niet goed intrekt, gebruik ik die alleen wanneer ik later mijn handen kan wassen