Burt’s Bees Lipbalm review

Ik gebruik dagelijks een lippenbalsem. Niet omdat ik zulke droge lippen heb: Integendeel! Door elke avond voor het slapengaan wat lipbalm aan te brengen hoop ik ontsierende velletjes en barstjes te voorkomen. En tot nu toe werkt dat prima! Mijn favorieten zijn balsems met daar in pepermunt; dat geeft zo’n fijn tintelend effect. Het is helemaal een onderdeel geworden van mijn slaapritueel. Nu wilde ik toch een natuurlijke, proefdiervrije variant proberen in de hoop daar helemaal op over te stappen. Zou deze lipbalm daarvoor in de aanmerking komen? Lees het in het Burt’s Bees Lipbalm review!

Zoals ik al zei is een lipbalm voor mij niet een noodzakelijk kwaad voor in de winter. Het hoort bij mijn beauty-ritueel en ik gebruik het dus dagelijks. Hoewel ik heel tevreden was over mijn oude lippenbalsem van een bekend merk, probeer ik wat bewuster cosmetica in te kopen: Proefdiervrij, en het liefst met natuurlijke ingrediënten. Enter, Burt’s Bees!

Burt’s Bees is een merk dat steeds meer bekendheid vergaart. Ik heb het merk voorbij zien komen op veel beautyblogs, maar ook bij de lokale drogist zag ik het merk laatst (schaars) vertegenwoordigd. Burt’s Bees adverteert met een duurzame en natuurlijke productiefilosofie; zogenaamde “Kitchen Chemistry” die er voor garant staat dat de bestanddelen in de producten natuurlijk zijn en niet of zo min mogelijk worden voorzien van andere toevoegingen.

Voor de Burt’s Bees Lipbalm betekend dat alle ingrediënten 100% natuurlijk zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de bijenwas, waar het merk zijn naam aan te danken heeft. Op de website is te lezen hoe mede-oprichter Roxanne tijdens het liften de lokale imker Burt tegen het lijf liep. Ze hadden meteen een klik en niet lang daarna begon zij met het produceren van kaarsen van de overgehouden was uit Burt’s korven. Zij ontwikkelden samen steeds meer doeleinden voor de was van Burt’s bijen, and the rest is history.

Burt’s Bees Lipbalm Review

Burt’s Bees Lipbalm komt in zowel sticks als kleine blikjes. Voor het extra-authentieke 100% natural gevoel ging ik voor dit kleine blikje met grappige bijenopdruk. Er zit 8,5 gram product in een blikje en ik kan je na enkele maanden gebruik vertellen, dat je er erg zuinig mee doet! Deze foto’s zijn namelijk niet direct na aankoop gemaakt, en je kunt nauwelijks zien dat de verpakking al aangebroken is.

Wanneer je het blikje open doet komt een kruidige pepermuntgeur je tegemoet. Heerlijk, zoals ik al vertelde is dat voor mij een must-have in een fijne lippenbalsem. De textuur van de balsem is erg hard, wat ik prettig vind: Zo krijg je niet zomaar een lik balsem onder je nagel, of gebruik je niet onbedoeld te veel. Daarbij is de substantie vettig, maar niet crème-achtig zoals ik van mijn oude lippenbalsem gewend ben. Maar om nou te zeggen dat de substantie op vaseline lijkt? Nee. Blijkbaar is dit de structuur van bijenwas in deze cosmetische toepassing!

Omdat het product in het blikje hard is, is het noodzakelijk dat je even met je vinger over de was gaat. Dan ‘smelt’ er als het ware iets van het product op je vinger, waarna je dat weer op je lippen kunt doen. Wel pas ik altijd even op welke vinger ik gebruik. Het lijkt me namelijk vervelend om met een vinger met pepermuntachtige balsem in je oog te wrijven! Smelten doet de lipbalm overigens alleen op je vinger en niet in het blikje; tot nu toe heeft Burt’s Bees Lipbalm de eerste hittegolf met succes overleefd.

En wat is het resultaat? Heerlijk zachte lippen. Zo ver ik kan oordelen doet Burt’s Bees uitstekend haar werk! Ik ben benieuwd hoe deze balm het in de winter zal doen. Ik heb echter hoge verwachtingen; ook in de zomer kan ik last hebben van droge lippen (door bijvoorbeeld airconditioning of ventilatoren) en hier heb ik sinds ik deze balm gebruikt totaal geen last van gehad!

De voor en nadelen op een rijtje:

Voordelen

  • Fijne, zachte lippen
  • Niet rommelig in gebruik
  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Niet op dieren getest
  • Heel leuk merk en branding
Nadelen

  • Een blikje is niet helemaal hygiënisch in gebruik

Vind je het gebruik van een blikje echt helemaal niks? Dan is Burt’s Bees Lipbalm ook te koop in de vorm van een stick! Een blikje Burt’s Bees Lipbalm kost 4,09-. en is te koop bij de Tuinen.