De leukste high school series om te binge-watchen (als je ziek bent)!

Niet alleen tieners kijken naar Amerikaanse high school series. De meeste vrouwen hebben er ‘last van’; gewoon op de bank willen kruipen met een serie waar meisjes zich opmaken in hun locker-spiegel, het hoogste levensgoed bestaat uit het daten van een jongen uit het football team, en de grootste vermakelijke drama’s uitbreken om niets meer dan wat “dat ene meisje had gezegd op het feest van de buurjongen van de vriend van je bestie”. Of, juist te maken krijgen met problemen die zo over-the-top zijn dat je aan de buis gekluisterd zit. De meeste van mijn favorieten gaan inmiddels al een paar jaartjes mee. Daarom geef ik je de leukste high school series om te binge-watchen, bijvoorbeeld als je ziek bent!

De leukste high-school series om te binge watchen (als je ziek bent)!

Glee heeft inmiddels hun laatste seizoen afgesloten maar blijft een serie met scherpe humor en een hoog feel-good gehalte. “Maar is dat niet die serie met al dat gezing en gedans?” Dat klopt, en stiekem meedoen wanneer je alleen thuis bent is het beste dat er is!

De leukste high-school series om te binge watchen (als je ziek bent)!

De MTV serie Finding Carter is een van mijn nieuwste vondsten. Een jong meisje komt er achter dat ze op driejarige leeftijd is gekidnapt door de vrouw van wie ze dacht dat het haar moeder was. Vervolgens wordt ze teruggeplaatst bij haar “echte” gezin, met alle gevolgen van dien. Meeslepend maar toch grappig; deze serie is de moeite waard!

De leukste high-school series om te binge watchen (als je ziek bent)!

“I kissed a girl and I liked it?” In Faking It besluiten twee meisjes een lesbische relatie te veinzen om wat populairder te worden. Uiteindelijk blijkt dat niet zo eenvoudig – en zonder consequenties als het lijkt. Deze serie begint binnenkort aan haar derde seizoen.

De leukste high-school series om te binge watchen (als je ziek bent)!

Nog een leuke highschool serie van de hand van MTV? Dat is de inmiddels 4 jaar lopende serie Awkward. De titel zegt alles; een schijnbaar normaal Amerikaans highschool meisje beland in de meest genante, belachelijke situaties waardoor je met je neus in je trui duikt van schaamte. Zeker de moeite waard om te binge-watchen met het zesde seizoen voor de boeg!

De leukste high-school series om te binge watchen (als je ziek bent)!

Pretty Little Liars is een serie die lijkt op Desperate Housewives in haar gloriedagen, maar dan voor tieners. Na een avondje doorzakken wordt een van de meisjes uit een vriendengroepje vermist. Een paar dagen daarna wordt ze gevonden in een ondiep graf in haar eigen achtertuin. Als dat nog niet shocking genoeg was, krijgen de overgebleven meisjes manipulerende smsjes die van hun overleden vriendin lijken te zijn. Deze (beetje onrealistische, maar met een korrel zout genomen wel uiterst vermakelijke) detective serie houdt haar kijkers al 5 seizoenen in spanning. Wie is -A?