Desk Organizer DIY

Op Beautylab heb ik een tijdje geleden zo’n leuke DIY gezien: Hoe je een ‘gewoon’ transparant make-up bakje omtovert tot een echte eyecatcher om je bureauspulletjes in te bewaren. Serena was aan de slag gegaan met een klein cactusje; ik besloot dat ik dezelfde groene look wilde bereiken maar dan zonder levende plantjes. Hoe mijn eigen twist aan dit superleuke projectje heb gegeven lees je in deze Desk Organizer DIY!

Deze DIY is natuurlijk ontzettend simpel. Eigenlijk neem je een bestaand voorwerp en gebruik je dat voor een ander doeleinde. In dit geval is dat een transparant make-up bakje. Die kun je in allerlei winkels kopen, zoals de Xenos of de Big Bazar. Ik kocht de mijne voor een paar euro bij de Action!

Wat ik zo leuk vond aan Serena’s DIY is dat zij een beetje groen wist te introduceren in zoiets saais als een pennenbak. Dat deed ze door één van de grotere vakjes te vullen met cactus aarde, om daar vervolgens een klein plantje in te zetten. Hoewel ik dit idee erg leuk vond zag ik het al gebeuren dat ik het plantje of zou verzuipen of uit zou laten drogen, dus ging ik voor een minstens even groen, maar wat onderhoudsvriendelijker initiatief.

Momenteel heeft de Action allerlei kleine kunstplantjes in het assortiment: Ik koos voor een klein vetplantje mét potje (0,89-.) dat in zijn geheel in één van de grotere vakken past. De kleinere vakjes in het bakje vulde ik deels op met witte kiezelsteentjes (1,99-. voor een grote fles) voordat ik er kleine takjes van een ander plantje bijstak. Deze heb ik voorzichtig los geknipt; je kan de kleine takjes niet los kopen. Het ziet er naar mijn gevoel best overtuigend uit, en er komt op deze manier geen water aan te pas! Deze basisbenodigdheden zijn momenteel bij de Action te koop.

Het voordeel van deze make-up bakjes is niet alleen dat ze lekker fris ogen (een stuk frisser dan de ‘normale’ desk organizers van zwart of wit plastic), maar dat er ook voldoende vakjes zitten om kleine prulletjes een vast plekje te geven.

Zo heb ik niet alleen een handje pennen (Action) in de desk organizer gezet: Ook was er plaats voor een klein notitieboekje (Hema) en kantoorbenodigdheden zoals een puntenslijper en washi tape (Hema). Ook heb ik er een paar cosmetische benodigdheden in gezet, zoals mijn Qi Relaxing Serum en natuurlijk één van mijn favoriete lipsticks; Sandy Sheer Lipshine (beide van Rituals, in een vernieuwde verpakking).