DIY: Kiezelstenen beschilderen met krijtbord stiften van de Action

Ben jij ook wel eens die leuke “painted pebbles” op Pinterest tegengekomen? Ik vind ze fantastisch: Leuk voor in huis als verrassende items om decoratief rond te laten slingeren, of grappig voor in de tuin. Maar het leek me wel een heel karwei om kiezelstenen te beschilderen met een klein penseeltje en een potje verf. En wat als je een foutje zou maken? Ik heb een makkelijkere manier gevonden die ik graag met je wil delen.

Ook in de foto: Mijn favoriete handcreme van Rituals, Infinity. Ik heb inmiddels nog wat andere heerlijke handproducten van Rituals die ik binnenkort zal reviewen!

Als je een vaste hand en veel geduld hebt is schilderen een makkie. Maar soms is het ook leuk om zonder moeite een scherp resultaat te krijgen. Ik kocht laatst deze krijtbord stiften bij de Action en merkte dat ze ook uitstekend geschikt zijn voor DIY projecten als deze!

De stiften heten “Chalkboard markers” en zijn voor 0.89-. te koop bij de Action voor een pakje met daar in de kleuren wit, blauw en roze. Voor het ‘beschilderen’ van de stenen heb ik alleen de witte gebruikt. Let trouwens niet op mijn handen en nagels; ze zijn nog niet de oude sinds de verhuizing (en ik kom graag nog eens terug op het product om mijn nagels langzaam aan weer sterk te maken)!

Hier ben ik bezig met het tekenen van de patroontjes. Natuurlijk kun je alles ‘schilderen’ wat je wilt, van figuurtjes als deze tot gezichtjes en zelfs namen. Foutjes wis je gemakkelijk uit door de steen af te wassen met water (want, krijt). Ook wanneer je de stenen wil na een tijdje opnieuw wil beschilderen kan dat dus gemakkelijk. Helaas betekend dat wel dat je harde werk in de regen zal verdwijnen als je ze buiten neerlegt. Dan kun je de stenen misschien eventueel aflakken met een beits (of toch naar een penseeltje met verf op oliebasis grijpen, natuurlijk)!

Inmiddels liggen ze door de hele huiskamer heen; niet alleen omdat ik er inmiddels al een groot aantal heb gedaan maar ook omdat ik het een lollig, persoonlijk tintje vind geven aan mijn interieur. Je kunt ze ook wat praktischer inzetten; denk bijvoorbeeld aan het aangeven van de tafelschikking voor een etentje, of om de letters van het alfabet op te zetten zodat je woorden kunt spellen.

Deze DIY is echt de moeite waard om even tussendoor te doen. Ik werd er in elk geval erg zen van 😉 En de stiften kun je natuurlijk ook gebruiken voor mooie scherpe lijnen op die ene muur met schoolbord verf, of gewoon voor op een leitje.