Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Bath Salt review

Etos heeft een serie met nieuwe producten ontwikkeld in samenwerking met de Hortus Botanicus in Amsterdam. Het resultaat is een collectie met drie lijnen die voorzien zijn van plantenextracten, die niet op dieren getest zijn en ook nog eens heerlijk ruiken. Na in de winkel stiekem een beetje aan het badzout te hebben gesnuffeld wist ik het zeker: Die moest mee! Wat ik er van vind lees je in dit Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Bath Salt review.

Etos Botanical Boost: Drie lijnen in samenwerking met de Hortus in Amsterdam. Bij een samenwerking als deze reken ik op lekkere, natuurlijke geurtjes en ik ben niet teleurgesteld! De Elderflower & Raspberry lijn ruikt fruitig en zoet, en Lime & Mint ruikt fris en opwekkend. Toch vind ik de Jasmine & Vanilla collectie veruit het lekkerst ruiken: Vrouwelijk en bloemig, met de zwoele ondertoon van vanille. Ook doet de geur me een beetje denken aan musk.

Hoewel deze lijn uit maar liefst negen verschillende producten bestaat (waar onder verschillende scrubs, oliën, een foam en een spray) was ik in de winkel het meest enthousiast over het badzout. In de transparante verpakking kon ik namelijk al de verschillende gedroogde blaadjes zien zitten. Zo wordt het begrip “natuurlijke extracten” heel letterlijk, en daar houd ik van! Daarbij zijn de blaadjes zo klein, dat ze je afvoerputje niet zullen verstoppen.

Wanneer je de pot open draait ruik je meteen de heerlijke geur van het badzout. Dat is erg sterk, maar niet onprettig. Parfum staat dan ook als tweede op de ingrediëntenlijst. Wanneer je niet zo goed tegen grote hoeveelheden parfum kunt zul je daar misschien even van schrikken, maar je kunt daarbij in gedachten houden dat de geur sterk verdund zal worden door het badwater. En dat je vrij bent om zo veel te gebruiken als je wilt!

Voor een lekker geurend bad heb je al voldoende aan een klein handje. Met deze dosering ruikt mijn hele badkamer heerlijk, en blijft de geur ook na het bad aanwezig op mijn huid. Twee handjes badzout is voor mij een complete verwennerij; wel spoel ik mezelf dan voor de zekerheid even af voor het afdrogen, om irritatie te voorkomen.

De substantie lost snel en volledig op in het water. Je hebt dus geen last van harde korreltjes onder je blote billen! Daarbij droogt het badzout mijn huid niet uit. Vergeleken met andere Bath Salts heb ik zelfs het gevoel dat dit product mijn huid zelfs wat meer verzorgd. Een fijne bijkomstigheid, gezien ik badzout normaal gesproken alleen kies voor de geur!

De voor en nadelen van het Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Bath Salt op een rij:

Voordelen

  • Ruikt heerlijk
  • De geur blijft goed hangen op je huid
  • Mijn huid droogt niet uit
  • Licht verzorgende eigenschappen
  • Zuinig in gebruik
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Geen

Ik vind dit badzout echt een blijvertje! Sterker nog, ik denk niet dat ik eerder zulk prettig badzout heb gebruikt. Ik kan dit product dus van harte aanraden, voor jezelf, of als cadeautje natuurlijk!

Etos Botanical Boost Jasmine & Vanilla Bath Salt (400gr) kost 4,99-. en is natuurlijk verkrijgbaar bij Etos.

Heb jij al een product geprobeerd uit de Etos Botanical Boost collectie? En wat is jouw favoriete lijn?