Etos Shower Foam Salt & Menthol review

Als blogger die toch behoorlijk wat aandacht aan lichaamsverzorging en beauty besteed, mag ik bekennen dat mijn badkamer aardig vol staat met lekkere spulletjes. Fijne make-upjes, lotions, crèmes, scrubs en zepen (en inmiddels vrijwel allemaal proefdiervrij)! En hoewel mijn vriend zich echt niet te beroerd voelt om naar één van mijn knalroze flessen douche-olie te grijpen, probeer ik hem ook een beetje te verwennen. Met producten die wat meer in zijn straatje passen! Ik besloot deze stoere shower foam te kiezen uit het vernieuwde assortiment van Etos, om hem vervolgens ook zelf natuurlijk uitgebreid uit te testen. Je leest er meer over in dit Etos Shower Foam Salt & Menthol review!

Dit is niet de enige shower foam die Etos inmiddels in het assortiment heeft opgenomen; er zijn allerlei bussen met frisse luchtjes verkrijgbaar. Maar omdat ik aan het shoppen was voor mijn vriend, koos ik voor deze robuuste variant. Zeezout en menthol, de geur van stoere zeebonk en… Nou ja, plus nog een mannelijk luchtje.

Op het eerste gezicht is deze shower foam niet specifiek voor heren bedoeld. Op de voorkant van de verpakking wordt naast de geur enkel vermeld dat je kunt rekenen op een rijke verzorging. Maar na een blik op de achterkant wordt het me al gauw duidelijk dat dit geurtje wel degelijk gericht is op de mannelijke markt. Nu laat ik me daar trouwens voor persoonlijk gebruik niet gauw door afschrikken; de geurcombinatie klinkt fris en stoer, en is na wat verder lezen ook nog eens verrijkt met mannelijke musk en citrus. Misschien is deze shower foam ook wel erg lekker voor na het sporten!

Net als bij andere shower foams heb je maar een klein beetje nodig om je hele lichaam te bedekken met een goede hoeveelheid schuim. De geur is inderdaad een beetje menthol-achtig, maar niet zo aanwezig dat je zo’n “Ik ben ziek” luchtje om je heen krijgt; alsof je moeder je net heeft ingesmeerd met Vicks. Sterker nog, de geur blijft zo ie zo niet echt op de huid hangen. Overigens vind ik dat eigenlijk wel prima; dit is niet een product dat ik zou willen layeren met bijvoorbeeld een bodylotion en een parfum. Dat geldt overigens ook voor mijn vriend; die vind zijn deo en aftershave wel prima!

Toen ik hem vroeg of het product beviel, riep hij enthousiast “Ja hoor!”, om zich vervolgens enthousiast in te smeren alvorens zich weer onder de douche af te spoelen. Scheelde volgens hem een hoop tijd. Daarbij kan ik zeggen dat hij langer doet met een bus van deze shower foam dan met een normale fles doucheschuim. Misschien omdat het product al opschuimt wanneer het uit de fles komt? In elk geval ben ik netto volgens mij goedkoper uit, dan wanneer ik een normale douchegel koop!

De voor en nadelen van Etos Shower Foam Salt & Menthol op een rij:

Voordelen

  • Grote hoeveelheid zacht schuim
  • Droogt de huid niet uit
  • Zuinig in gebruik
  • Goedkoop
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Geen

Voor mijn vriend is dit dus wel een blijvertje! En door de relatief lage prijs en het feit dat deze bus langer meegaat dan een normale douchegel, ben ik benieuwd geworden naar de overige varianten die Etos te bieden heeft. Dit is echt een budget succesje, voor herhaling vatbaar!

Etos Shower Foam Seasalt & Menthol (200ml) is te koop bij Etos, voor 2,99-.