Hema concealer palette review

Aangezien ik geen foundation draag is concealer (en een beetje compact poeder) mijn go-to product als ik qua make-up eens echt wil uitpakken. Met een goed aangebrachte concealer wordt immers niet alleen je huid, maar ook je blik wat frisser. Het grote nadeel vind ik wel dat ik een apart product voor de zomer en voor de winter moet hebben. Een concealer staat immers alleen mooi als je perfect je teint kunt matchen! Het Hema concealer palette lijkt daarop de oplossing te zijn: Met 4 verschillende kleurtonen zou je je eigen huidskleur perfect kunnen mengen. Ben je benieuwd hoe het voor mij uitpakte? Lees dan gauw deze Hema concealer palette review!

Voor mij zijn de voordelen van beauty producten van de Hema gauw opgesomd. Zo test Hema haar producten niet op dieren, en maken zij ook geen gebruik van grondstoffen die op dieren getest zijn. Daarbij heeft Hema een duidelijk eigen stijl qua producten en verpakkingen, en zijn de meeste producten voor een klein prijsje te koop. Toch neem ik op de één of andere manier niet vaak iets van de make-up afdeling mee. De aankondiging van de Hema concealer palettes brachten daar verandering in. Een concealer die je vanuit hetzelfde doosje tot de juiste kleur kunt mengen? Dat klinkt geweldig! Ik nam dus meteen een palette mee.

Hema concealer palette review

De Hema concealer palettes zijn in twee kleuren verkrijgbaar: Eén voor de lichte, en één voor de donkerdere huid. Hier zie je palette nr. 01: “Light skin”. Zoals je ziet is de verpakking voorzien van vier pans met in totaal 5 gram product. De kleur links-boven is erg licht, en kan bijna als highlighter dienst doen. De kleur rechts-boven heeft een gele ondertoon, en de kleur links-onder is wat bruiner en daarmee het donkerst. De kleur rechts onderin het doosje is koraalkleurig; op de verpakking staat aangegeven dat juist deze kleur erg geschikt is voor het wegwerken van donkere kringen.

Hema concealer palette review

Van links naar rechts heb ik de kleuren geswatched. Zoals je ziet komt de meest lichte concealer bijna overeen met de huid op de binnenkant van mijn arm; mijn gezicht is echter een stuk bruiner! Ik nam de proef op som en besloot de juiste kleur te gaan mengen. In plaats van dat apart te doen (bijvoorbeeld op de rug van mijn hand), heb ik het product gelijk op mijn gezicht gemengd. Dit heb ik gedaan door een klein beetje van de verschillende concealers één voor één met mijn vingertoppen aan te brengen, en daar zo nodig een andere kleur bij te voegen. Zo heb ik na het aanbrengen van de koraalkleurige kleur in de richting van mijn wangen er wat van de concealer met de gele ondertoon bij aangebracht; op deze manier werd de overloop meteen een stuk natuurlijker. Aangezien het product een romige substantie heeft is het gemakkelijk te blenden.

Nadat ik de concealer op strategische plaatsen had aangebracht – op de donkere kringen onder mijn ogen, bij de wat grovere poriën bij mijn neus, en op een verdwaald pukkeltje – had ik meteen een wakkere oogopslag. Missie geslaagd: Dat is precies wat een goede concealer moet doen! Daarbij liep de kleur van de concealer naadloos over in de kleur van mijn huid. Door het mengen van het product kon ik elk plekje van mijn gezicht op een aparte manier aanpakken! Wel blijf ik de concealer een beetje op mijn gezicht voelen. Hoewel een beetje compact poeder het product wat beter fixeert, blijf ik het gevoel hebben dat er een laagje rond mijn ogen en neus zit, vergelijkbaar met het gebruik van een foundation. Dat is geen bezwaar als je dat gewend bent natuurlijk; wanneer ik deze concealer palette dagelijks zou gebruiken zou ik dat zelf alleen wel vervelend vinden!

De voor en de nadelen van het Hema concealer palette op een rij:

Voordelen

  • Door mengen altijd de perfecte kleur
  • Het hele jaar door te gebruiken
  • Niet op dieren getest
  • Goedkoop
  • Buitengewoon goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen

  • Ik blijf het product duidelijk voelen op mijn gezicht

Al met al vind ik het Hema concealer palette echt een blijvertje. Door de textuur van het product en de mogelijkheid om de juiste kleur te mengen, lijkt het namelijk alsof ik echt helemaal geen make-up op heb! En voor maar 4-. kun je dit product eigenlijk niet laten liggen. De Hema concealer palettes zijn – natuurlijk – te koop bij de Hema.