Ik word mama!

Om maar even met de deur in huis te vallen: Ik word mama! Na jarenlang plannen en een korte periode van proberen was het raak. Een onbeschrijflijk gevoel van geluk, blijdschap en totale overdondering. Want hoewel we dit kindje met open armen zullen verwelkomen blijft alles nieuw, spannend en vreemd. Er gebeuren dingen in mijn lijf, waarvan ik niet eens besefte dat het daartoe in staat was. Dit is een nieuw hoofdstuk, en het begin van het leven van ons kindje! Maar wat betekend dit goede nieuws voor
Inside and Out?

Bloggen

Vaste lezers van Inside and Out zullen het zich misschien nog wel herinneren: Begin dit jaar gaf ik aan dat ik een nieuwe blog-uitdaging zocht. Ik had veel plezier in het schrijven, fotograferen, en alles wat er bij het runnen van een blog komt kijken, maar toch miste ik iets. Ik wilde me op een specifiekere doelgroep richten, me wat meer concentreren op één ding. Ik was dol op mijn huidige blog, maar de structuur was ver te zoeken. Ik schreef over alles wat ik leuk vond, en ik wilde het toch wat professioneler gaan aanpakken. Ik maakte daarom de radicale beslissing om een wellness en self-improvement blog te starten, in het Engels.

Omdat ik toch niet helemaal afscheid kon nemen van Inside and Out bleef de site online, en heb ik de laatste artikelen die ik al had voorbereid toch gepubliceerd. En blijkbaar waren gebruikers van Google mijn site ook niet vergeten; het aantal bezoekers groeide gestaag!

Mijn nieuwe blog voorzag me precies waar ik behoefte aan had; een wat lossere structuur, wat meer diepgang en de uitdaging om mijn artikelen te schrijven voor een nieuwe, internationale markt. Toch bleef ik terugdenken aan mijn eerste blog. En geloof het of niet, nog voor mijn vriend en ik probeerden zwanger te worden dacht ik nog, “Inside and Out, dat is ook een grappige naam voor een mama blog!”

Met dit gegeven in mijn achterhoofd heb ik de site trouw draaiende gehouden. Er verscheen wel geen nieuwe content, maar ooit, ooit, zou ik Inside and Out nieuw leven inblazen. En dat moment is aangebroken!

Ik word mama!

Inmiddels ben ik 15 weken zwanger, en zijn de ergste zwangerschapskwaaltjes (waar ik helaas toch wel last van had! Zwangerschapsmisselijkheid, anyone?) hopelijk achter de rug. Tijd om die wilde plannen in werking te zetten!

Inside and Out wordt daarom een mama blog. Een compleet nieuwe uitdaging, omdat ik voor mijn zwangerschap helemaal geen mama blogs las. Maar wel een leuke. Omdat ik nog geen kinderen heb sta ik letterlijk aan de voet van de berg van kennis en ervaring die ik zal opdoen als (aankomend) moeder. En met een frisse portie eerlijke nuchterheid, een beetje gein en vooral een hoop liefde, hoop ik samen met mijn lezers deze berg te beklimmen. Ik vind het leuk om mijn research en mijn ervaringen met jullie te delen!

Ik hoop daarom dat jullie Inside and Out  weer willen volgen. Voor een goede portie zwanger, baby, kind en mama gerelateerde artikelen. Ik zal je vertellen of mijn anti-striae crème echt werkt, waarom ik in bad wil bevallen, en tegen welke dingen ik aanloop. En ik wil eerlijk en openhartig zijn over de minder leuke kanten die aan een zwangerschap kunnen kleven, zoals extreme zwangerschapsmisselijkheid (of HG) of een miskraam. Een gezonde dosis “agguttegut”, met een lekkere portie recht voor z’n raap.