Infused water recepten

Infused water is een trend die niet alleen geschikt is voor de zomer. Voor iedereen die graag water drinkt (of juist wat meer water wil drinken) is het een uitstekend alternatief! En het is ook nog eens heel eenvoudig: Door fruit, groenten of kruiden aan het water toe te voegen neemt het vanzelf de smaak over. Het enige wat je verder nodig hebt is een geschikte infusion fles of waterkan! Want ik heb wat lekkere infused water recepten voor je.

Voor alle infused water recepten geldt dat het water lekkerder wordt als je het een paar uur laat staan. Let er wel op dat je het water binnen 24 uur op drinkt: Door de toegevoegde ingrediënten wordt het drankje wel enorm lekker, maar je moet er niet op rekenen dat je het na een paar dagen alsnog kunt opdrinken.

Infused water met gojibessen en witte thee recept

Neem een klein handje gojibessen en voeg dit bij het water. Hang hier ook een zakje witte thee bij, voor een milde, aardse smaak.

Infused water met groene appel en kamille recept

Snijd een halve granny smith appel in plakjes, en voeg dit toe aan je water. Je maakt de smaak af door er wat verse of gedroogde kamille aan toe te voegen. Een theezakje kan natuurlijk ook!

Infused water met munt en komkommer recept

Snijd een duimlengte komkommer af en snijd deze eerst in de lengte door de helft, en daarna in plakjes. Een paar takjes verse munt maken het drankje af.

Infused water met sinaasappel en druiven recept

Snijd een halve sinaasappel in partjes. Voor een sterkere smaak kun je de andere helft van de sinaasappel boven het water uitpersen. Voeg hier nu een handje witte of rode druiven aan toe. Indien je ook deze smaak wilt versterken, kun je voor het toevoegen van de druiven er even zachtjes in knijpen.

Infused water met aardbeien en basilicum recept

Neem zo’n 5 aardbeien en snijd deze door de helft. Doe hier een takje basilicum bij. Deze smaakcombinatie lijkt misschien een beetje vreemd, maar is een instant classic!

Infused water met rode appel en kaneel recept

Neem een rode appel, zoals een pink lady of een elstar, en snijd deze door de helft en dan in plakjes. Voeg deze aan het water toe, met een kaneelstokje.

Infused water met ananas en limoen recept

Dit frisse drankje krijg je door een limoen in parten, en een verse ananas schijf bij het water te voegen.

Infused water met verse munt en citroen recept

Neem een halve citroen en snijd deze in dunne plakjes. Doe dit in je waterkan, met een paar takjes verse munt.

Infused water met mango en gember

Snijd de mango in blokjes (voor een lollige how-to, check deze link) en doe deze bij je water. Rasp hier ook een klein beetje verse gember bij!