Inside and Out, dankjewel

Nog geen week geleden schreef ik een artikel over de best bezochte posts op Inside and Out. Daarvoor moest ik diep de statistieken induiken. En ik kan je vertellen dat ik ontzettend blij ben verrast! Hoewel ik dagelijks wel een blik op mijn bezoekersaantallen wierp, was het leuk om eens echt te constateren welke artikelen het meest zijn gewaardeerd. Waar mensen vandaan komen, en wat ze precies interesseert. Daarbij is het aantal bezoekers van Inside and Out vrijwel elke maand gestegen. Soms gestaag – en dan weer explosief – zoals de laatste paar maanden. Mijn volgende mededeling zal misschien dan ook een verrassing zijn!

Ik ga namelijk stoppen met Inside and Out. “Maar waarom dan, je zit net te vertellen dat het hartstikke goed loopt! Vind je het niet meer leuk om te bloggen, dan?” Nee, ook dat is het probleem niet!

Het gekke is dat er eigenlijk helemaal geen sprake is van een probleem. Ik ben geïnspireerd, ontzettend blij met de leuke reacties die ik krijg, en trots op wat ik gedurende het afgelopen jaar geleerd en bereikt heb. Er liggen nog een heleboel kansen bij Inside and Out, op zowel persoonlijk als commercieel gebied. Maar ik begin me steeds meer te realiseren dat deze manier van bloggen niet helemaal bij me past.

Zo heb ik geleerd dat ik eigenlijk een internationaal publiek zou willen bereiken. Dat ik mezelf wat poëtischer kan opstellen in het Engels, dan in het Nederlands. Dat het schrijven van een artikel voor elke werkdag best wel een hoop werk is. Dat ik eigenlijk al mijn visuele uitingen op de schop zou willen nemen. Een specifiekere doelgroep wil aanspreken. En dat ik leuke, persoonlijke projecten wil oppakken, die naadloos aansluiten op de toon van mijn blog.

In plaats van door te gaan met Inside and Out heb daarom ik besloten om al mijn wensen te bundelen tot een nieuw project. Hoe dat precies gaat uitpakken, weet ik nog niet. Wel zal dit nieuwe blog dicht bij mij blijven liggen, net als deze. Leuk en bewust leven is immers iets dat me dagelijks bezig houdt!

Dit betekend overigens niet dat ik resoluut de stekker uit Inside and Out trek. Zo heb ik nog een aantal artikelen klaar staan, die ik nog met jullie wil delen. Hoewel de dagelijkse updates op een gegeven moment zullen stoppen, houd ik deze website in elk geval aan tot ik mijn nieuwe project heb opgestart. Ik zou het namelijk ontzettend leuk vinden als jullie ook mijn nieuwe blog zouden volgen!