Je huid boven de 30: Hier aan merk je dat ook je huid een dagje ouder wordt

Eerst ben je 29. Dan ben je 29+1. Maar bij 29+2 merk je dat de optelsom steeds zwaarder gaat wegen; je bent nu echt boven de 30. En hoewel je waarschijnlijk niet als een malle in de weer gaat met de vreemdste verjongingsmiddeltjes (slangengif, slakkenslijm of koeienplacenta anyone?) begin je wel zo langzaam aan te merken dat ook je huid een jaartje ouder wordt. Waar aan precies? Nou, hier aan!

Een nachtje doorzakken

“Oef, wat een grijze ondertoon heeft mijn huid ineens. En waar komen die zandzakken onder mijn ogen vandaan?” Een nachtje doorhalen is niet meer wat het geweest is. Draaide je er tijdens je studie je hand er niet voor om, pluk je nu nog dagen later “de vruchten” van zo’n onbezonnen beslissing.

Dat gevecht met die ene pukkel

“Niet je puistjes uitknijpen hoor, daar krijg je littekens van!” Hoewel de meeste dames geen last meer hebben van pukkeltjes, zul je het weghalen van dat ene exemplaar tijdens die bewuste paar dagen in de maand nu duur bekopen. Je huid begint haar herstellende vermogen te verliezen, en een klein pukkeltje kan zelfs maanden na de slag om je T-zone aanblijven als ontsierende rode stip.

De eerste fijne lijntjes

Rond je ogen, rond je mond of (net als bij mij) pal tussen je wenkbrauwen. Je gezicht begint inmiddels aan te tonen welke spieren in je gezicht je het meest hebt gebruikt!

Het niet kunnen vinden van een geschikte crème

Helaas zijn er weinig merken die inspelen op de gezichtsverzorging die bij je leeftijd past. Of liever; merken die ook helder aangeven wat jouw “not a girl, not yet a grandma” huid nodig heeft. Je hebt geen diepe rimpels, maar je huid onder voorbehoud verzadigen met sterke anti-aging producten blijkt in de praktijk ook niet zo’n goed plan te zijn. Bij sommige dertigers zijn producten “voor de eerste fijne lijntjes” zelfs niet van toepassing! Maar dat hydraterende crèmetje dat je als twintiger smeerde, voelt toch niet meer zo geschikt als eerst.

Pro-tip: Neem de tijd om de productbeschrijvingen en leeftijds-indicaties van crèmes goed door te lezen. Heb je geen zin om dat in de winkel te doen? Doe dan een online onderzoekje. Daarbij wordt het door huidspecialisten aangeraden om zomer en winter te kiezen voor een product met een hoge SPF om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.