Keune Care Line Vital Nutrition Hair Repair review

Al zo lang ik me kan herinneren kijkt de kapper me hoofdschuddend aan wanneer ik de zaak binnen loop. Al moet ik bekennen dat wanneer ik naar de kapper ga, het vaak ook écht nodig is. Mijn haar valt niet meer goed, elk model is er uit, maar het grootste probleem zijn wel de dode punten. Ik heb fijn, geverfd haar. Daarbij ben ik ook met enige regelmaat in het zwembad te vinden. Allemaal factoren die wat meer toewijding en verzorging vereisen. Mijn kapper raadde me laatst aan op een haarmasker van een kappersmerk aan te schaffen (maar niet voordat we samen online hebben gekeken of het merk wel proefdiervrij is, natuurlijk)! Benieuwd hoe dat me beviel? Je leest het in dit Keune Care Line Vital Nutrition Hair Repair review.

Intensive Hair Repair van de Keune Care Line komt in een zilverkleurige pot. Op de zijkant van het etiket staat een abstracte afbeelding die me doet denken aan een haar-schub. Daarbij kan de verpakking me vertellen dat dit masker bedoelt is voor “resistant and damaged hair”. Aangezien mijn haar inderdaad aardig kan tegenstribbelen heb ik het gevoel met dit product aan het juiste adres te zijn. Daarbij heb ik eigenlijk zelden tot nooit spulletjes die je bij de kapper kunt kopen gebruikt. Deze pot geeft me het gevoel dat ik mijn haar nu echt professioneel onder handen ga nemen.

Een blik op de ingrediëntenlijst toont me een hoop namen die ik niet uit kan spreken. Wel herken ik eiwitten van tarwe; een bestanddeel dat terug te vinden is in meer haarverzorgingsproducten. Een blik op de site leert me dat het Care Line Vital Nutrition Hair Repair masker is verrijkt met Keravis, dat de elasticiteit van het haar verbeterd. Daarbij geven polymeren het haar volume, dikte en zachtheid door het haar met een dun laagje te omhullen. Dit doen de meeste haarmaskers en serums; toch hoop ik dat dit product mijn haar niet onnodig zal verzwaren!

Aangezien de kapper er al in was geslaagd mijn haar weer op te laten leven met een goede knipbeurt, duurt het een paar weken tot ik het Keune Care Line masker probeer. Je brengt het aan op handdoek-droog, gewassen haar, om het vervolgens 3 minuten in te laten trekken. De substantie is lekker dik: Een voedende en vrij neutraal geurende crème. Eigenlijk vind ik het een typisch kappers-product luchtje! Door de dikte van het masker hecht het goed aan mijn haar terwijl ik het laat inwerken. Dat vind ik fijn; geen gedrup, en de mogelijkheid om het masker echt goed in mijn haarpunten te masseren.

Wanneer ik mijn haar uitspoel voelt het heerlijk zacht en soepel. En dat blijft het ook! Tegen de verwachtingen in wordt mijn haar minimaal verzwaard. Wel merk ik dat mijn haar de dagen daarna wat sneller vet wordt, dan wanneer ik het met een conditioner heb nabehandeld.

De voor en nadelen van Keune Care Line Vital Nutrition Hair Repair op een rij:

Voordelen

  • Maakt mijn haar zijdezacht
  • Geeft een goede verzorging aan mijn haarpunten
  • Verzwaart mijn haar nauwelijks
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Mijn haar wordt na het gebruik wat sneller vet
  • Aan de dure kant

Keune Care Line Vital Nutrition Hair Repair is verkrijgbaar bij verschillende kapsalons en online, waar onder bij huidenhaaronline.nl. Voor een pot van 200ml betaal je 17,55-.