Kruidvat Micellair Water 3 in 1 Sensitive review

Micellair water wordt beschreven als een vernieuwende ontwikkeling op cosmeticagebied. Ik gebruik het inmiddels ruim een jaar, maar na mijn overstap op proefdiervrije cosmetica werd het tijd om op zoek te gaan naar een merk dat niet op dieren test. En soms is dat gemakkelijker en goedkoper dan je zou denken! Of het product ook bevalt, lees je in het Kruidvat Micellair Water 3 in 1 Sensitive review!

Dat dierproefvrije producten niet méér hoeven te kosten, blijkt uit het feit dat veel Nederlandse huismerken niet op dieren testen. Voorbeeldjes daarvan zijn het huismerk van Etos, DA, Hema en dus ook het Kruidvat. Laat de laatste nu net een micellair water in het assortiment hebben opgenomen, terwijl ik op zoek ben naar een nieuwe, proefdiervrije oplossing!

Dit wondermiddeltje belooft vuil en make-up te verwijderen in één stap, zonder daarbij gebruik te maken van alcohol, parfum en kleurstoffen. Daarbij zou het middel het natuurlijke evenwicht van de huid ondersteunen en hydrateren. Hier wordt ik enthousiast van; bij het gebruik van sommige reinigers krijg ik last van een droge, rode of zelfs jeukerige huid. Zou dit product ondanks zijn zachtheid wel goed zijn werk doen?

Wanneer ik de fles open valt het me meteen op dat er geen parfum aan de formule is toegevoegd. Dit micellaire water ruikt namelijk niet zo lekker. Overigens is dit een offer dat ik graag breng voor een zachte, milde reiniger. Hoewel de lucht niet heel overheersend is, neem ik voor mijn gezicht toch even met water na te spoelen na het gebruik. Hoewel dit eigenlijk niet nodig is en dit juist wordt gezien als één van de grote voordelen van micellair water, doe ik dat eigenlijk altijd wel; dan voel ik me toch wat frisser.

Je brengt het product aan op een wattenschijfje en neemt hiermee je make-up af. Dat gaat vrij gemakkelijk: Dit product werkt even goed als de andere micellaire watertjes die ik heb geprobeerd. Vooral wanneer je het watje even op je ooglid laat rusten voor je de make-up wegveegt gaat het eenvoudig. Daarbij voorkom je op die manier irritatie!

Overigens is er van irritatie bij het gebruik van dit product geen enkele sprake. Mijn huid voelt na gebruik niet trekkerig of droog aan, en in tegenstelling tot andere reinigers ook niet olie-achtig. Mijn wangen voelen zacht en gezond; eigenlijk alsof er niets mee is gebeurd. En dat terwijl al mijn make-up op het watje is achtergebleven!

De voor en de nadelen van Kruidvat Micellair Water 3 in 1 Sensitive op een rij:

Voordelen

  • Reinigt goed
  • Goede doseer dop
  • Vrij zuinig in gebruik
  • Geen droog of trekkerig gevoel
  • Goedkoop
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Ruikt niet heel prettig; indien je dit heel belangrijk vind is een ander product misschien geschikter voor je!

Heb je een gevoelige huid, wil je wat centen besparen, kiezen voor een proefdiervrije oplossing en ook nog eens eindigen met een goed product? Dan zou ik zeker voor dit micellaire water kiezen! Ik ben erg tevreden over de uitwerking, zeker voor het kleine prijsje.

Kruidvat Micellair Water 3 in 1 Sensitive (250ml) is te koop bij (jawel) het Kruidvat, en kost 2,49-. per fles.