Mijn dagelijkse beauty routine

Hoewel mijn beauty routine bij lange na niet zo uitgebreid is als bij sommige dames, heb ik toch een badkamer vol spulletjes om mijn gezicht te reinigen, te verzorgen en te verwennen. En tot nu toe met goede resultaten; mijn huid ziet er over het algemeen goed uit, en is vrij rustig. Het leek me daarom leuk om mijn dagelijkse beauty routine met je te delen, waarvan vrijwel alle producten inmiddels proefdiervrij zijn! Ik vertel je welke producten ik nu dagelijks gebruik; wie weet krijg je er wel inspiratie van.

s’Ochtends

In de ochtend heb ik geen zin om lang voor de spiegel te staan. Vandaar dat ik het simpel houd met een korte reiniging, een crème en eventueel een basis make-up.

Ik begin mijn beauty routine met het reinigen van mijn gezicht. Ik doe dit graag op een heel milde wijze: Ik begrijp de baten bij een goede reiniging, maar omdat mijn huid vrij gevoelig en droog kan zijn doe ik dat liever niet te vaak. De oplossing: Rozenwater. Een fles van het Kruidvat eigen merk (in zo’n ouderwets bruin glazen flesje) kost vrijwel niets en reinigt mild. Pluspuntje; het ruikt nog lekker ook!

Wanneer ik in de spiegel kijk en ik besluit dat mijn huid er een beetje vaal uitziet, kies ik ervoor om eerst een serum aan te brengen. Dit budget-serum de Hema (bekijk de review hier) is niet alleen verkrijgbaar voor een fijn prijsje; het geeft mijn huid ook een echte oppepper! Omdat dit serum een vrij aanwezig parfum heeft gebruik in deze niet in combinatie met mijn normale dagcrème.

Als dagcrème gebruik al enige tijd de Nutriganics crème van The Body Shop (lees de review hier). Deze crème is niet alleen proefdiervrij; hij bevat ook geen siliconen en bevat voor 98% natuurlijke ingrediënten! Hij ruikt trouwens heel lekker; een beetje naar witte thee. Daarbij komen deze crèmes ook in een fijne pompflacon.

Daarna breng ik mijn make-up op, als ik daar zin in heb. Mijn dagelijkse make-up routine staat en valt met een blush en een mascara. Dat is mijn basis; verder vul ik die aan met een oogpotlood of eyeliner, wenkbrauwpotlood, concealer, oogschaduw en een lipstick. Of niet, het is maar net waar ik die dag zin in heb! Mijn favoriete basics op het moment zijn de Catrice Coral Me Maybe Illuminating Blush en de Hema Volume Mascara. Meer van mijn huidige make-up favorieten kun je trouwens bekijken in dit artikel!

s’Avonds

s’Avonds heb ik meer tijd om mijn gezicht te verzorgen, en om voor een speciale gelegenheid wat meer uit te pakken met make-up natuurlijk!

Als ik de deur uit ga in de avond, werk ik vaak mijn make-up nog even bij. Meestal zet ik mijn ogen wat sterker aan met een eyeliner, die ik dan een beetje uitveeg met een wattenstaafje. Het voordeel daarvan vind ik dat het niet zo opvalt wanneer het onverhoeds een beetje uitveegt! Mijn favoriete eyeliner op het moment is de Dating Joe Black Liquid Liner van Catrice.

Om ervoor te zorgen dat mijn make-up écht goed blijft zitten, gebruik ik eerst de Catrice Prime and Fine Eyeshadow Base. Daarbij fixeer ik mijn make-up door een beetje Vitamin E Face Mist (bekijk de review hier) op mijn gezicht te sprayen.

Maar, s’avonds is natuurlijk ook het moment dat je al je make-up er af haalt. Voor ik ga slapen reinig ik dus eerst mijn gezicht goed met het Sensitive 3-in-1 Micellair Water van het Kruidvat (bekijk de review hier). Omdat dit product geen parfum, alcohol of kleurstoffen bevat krijg ik geen last van een droge, trekkerige huid. Ideaal! Wel spoel ik mijn gezicht even na met water.

De avond is voor mij ook de tijd om mijn huid extra te verzorgen. Twee keer per week gebruik ik deze enzymatische peeling van Zarqa (bekijk de review hier). Hoewel ik nog geen maand geleden zwoor bij een grove scrub, werkt dit minstens even goed, zonder mijn huid te beschadigen of te irriteren! Ik gebruik dit product onder de douche of in bad, zodat ik het makkelijk af kan spoelen.

En wanneer ik s’avonds in bad lig, vind ik ook de tijd om een fijn gezichtsmasker te nemen. Hoewel ik wel eens afwissel met de losse sachets van Dr. van der Hoogh ben ik tegenwoordig groot fan van de maskers van Freeman. Zo wissel ik af tussen Avocado & Oatmeal (bekijk de review hier) en Chocolate & Strawberry (bekijk de review hier); deze tubes gaan ontzettend lang mee!

Als laatste breng ik een goede laag nachtcrème aan. Ook deze is van The Body Shop Nutriganics lijn (bekijk de review hier); een heerlijk ruikende maar ook voedende en herstellende crème!