OGX Coconut Milk Shampoo en Conditioner review

De haarproducten van OGX (voorheen Organix) kwam ik onlangs tegen in een mooie display bij de drogist. De aantrekkelijke verpakkingen en veelbelovende ingrediënten spraken me aan; argan olie, macadamia olie, en zoals je ziet ook kokosmelk… De geuren uit de flesjes logen er ook niet om! Ik besloot de nourishing Coconut Milk shampoo en conditioner uit te proberen. Zou deze ietwat prijzige shampoo ook haar beloften nakomen? Lees het in dit OGX Coconut Milk Shampoo en Conditioner review!

Ik was nog niet bekend met OGX, dat eerder adverteerde onder de naam Organix. Zoals de naam en de productlijnen al doen vermoeden besteed dit bedrijf veel aandacht aan duurzaamheid en organische kwaliteit. Hoewel de ingrediëntenlijst op de verpakking vrij lang is, verzekerd de website mij ervan dat alle shampoo’s en conditioners van OGX vrij zijn van sulfaten en parabenen, en ook pH-neutraal zijn. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecyclede materialen, en zelfs de inkt op de etiketten is milieuvriendelijk. Daarbij worden de producten niet getest op dieren. Hier wordt mijn innerlijke hippie enthousiast van!

De nourishing Coconut Milk shampoo en conditioner beloven je haar krachtig en elastisch te maken, en tegelijk te hydrateren. Hoewel ik normaal gesproken voor producten voor droog of beschadigd haar kies voor mijn doorgaans droge punten, schatte ik in dat de kokos olie al een verzorgende werking op mijn haar zou hebben.

Review: OGX/Organix nourishing Coconut Milk Shampoo en Conditioner

Wanneer ik de flesjes weer open doe om de consistentie van het product te checken, komt de heerlijke geur me weer tegemoet. In tegenstelling tot andere cosmetica met een kokosgeurtje ruiken zowel de shampoo als de conditioner heel authentiek, met nadruk op de conditioner, die misschien nog wel iets romiger en voller ruikt! De shampoo onder aan mijn pols is zoals je ziet erg vloeibaar, waardoor hij makkelijk over het haar te verdelen is. De conditioner is juist dik en romig; iets wat ik zelf wel erg prettig vind zodat het product tijdens het inwerken niet drupt.

Aangezien ik echt uitkeek naar het gebruik van deze veelbelovende shampoo en conditioner, heb ik zowaar de gebruiksaanwijzing gelezen. Er wordt aangeraden de conditioner 3 tot 5 minuten in te laten werken, wat me geen straf leek met zo’n heerlijke luchtje. Maar na het gebruik van de shampoo viel het me al op hoe goed de geur in mijn haar bleef hangen! De conditioner draagt hier alleen maar aan bij; zelfs toen ik een dag na het wassen van mijn haar mijn haar nat maakte, rook ik weer heerlijk naar kokos!

Het resultaat mocht er wezen; mijn haar voelt niet alleen heerlijk schoon aan, het voelt ook gehydrateerd en verzorgd. Nadat ik mijn haar aan de lucht heb laten drogen valt het lekker luchtig, zonder te pluizen; het leek wel alsof ik mijn haar had geföhnd! En dan die geur… Die geur! Nou ja, ik vind kokos heel lekker ruiken, zoals je wel doorhebt!

Review: OGX/Organix nourishing Coconut Milk Shampoo en Conditioner

Zoals je misschien al had gezien heb ik kleine verpakkingen van de shampoo en de conditioner gekocht. Het is slim van OGX om ook mini’s van hun producten op de markt te brengen; op die manier maken ze de drempel om het product een keer uit te proberen een stuk lager! Deze flesjes van 88,7 ml waren 2,99-. per stuk, een volle fles van 385 ml kost 10,99-. Hoewel ik deze prijs normaal niet snel voor een shampoo of conditioner zal betalen, is de prijs-kwaliteit verhouding naar mijn idee prima. Ik heb nu zo’n vier keer mijn haar met de spulletjes gewassen, en de flesjes zijn inmiddels half-vol. Daarbij is het een lekker gevoel om een kwaliteitsproduct te gebruiken, en dat is mij de extra centen wel waard! Toch zal ik mijn volgende flessen pas weer kopen, wanneer de spulletjes van OGX in de aanbieding zijn.

De pro’s en con’s op een rijtje:

Voordelen

  • Duurzaam verkregen ingrediënten
  • Niet op dieren getest
  • Ruikt HEERLIJK
  • Goed voor mooi, luchtig haar
  • Luxe ogende verpakking
  • Je doet er lang mee
Nadelen

  • Duur in aanschaf

De OGX Coconut Milk Shampoo en Conditioner stellen dus niet teleur! Voor mij een perfecte shampoo voor de zomer, zodat ik kan genieten van een volumineuze, luchtige bos haar. Ik kijk er naar uit om in de winter een ander “smaakje” uit te proberen! Ik kocht ze bij het Kruidvat, maar de producten van OGX schijnen ook bij andere drogisterijen te koop te zijn!