Personal Travel Favorites TAG

Hoewel ik niet zo vaak blog-tags invul, vind ik het altijd wel heel leuk om ze te lezen. Maar ik vond per toeval deze tag over persoonlijke favorieten op het gebied van reizen, en die leek me toch wel heel toepasselijk. Lees meer over mijn reisvoorkeuren in deze Personal Travel Favorites tag!

1: Favoriete hotel?

Eigenlijk hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is niet het meest luxueuze hotel waar ik ooit heb geslapen maar het was zo sfeervol, romantisch en prive: Hotel Dantica in San Gerardo de Dota in Costa Rica. Je sliep in kleine huisjes met ramen van de vloer tot het plafond, uitkijkend op de mooie bergen en de vallei. Door de absolute privacy waren gordijnen niet nodig; ook niet in de badkamer met het grote bubbelbad! Omdat het in deze streek vrij koud is hadden we een romantisch ethanol kacheltje aan de muur, die in de avond vrolijk vlamde. Na het diner in het hotelrestaurant besteeg je paadjes door het regenwoud terug naar je huisje. Hoewel we eigenlijk elke dag een ander hotel zochten tijdens onze rondreis, was dit een van de weinige hotels waar we meer dan een nacht zijn verbleven!

2: Favoriete reisvriendelijke beauty product?

Een mooie koraalkleurige lippenstift. Deze kun je wanneer dat nodig is ook als blush dragen! Daarbij heb je geen last van kruimelende poeders en lekkende flesjes. Vooral op warme bestemmingen is dit eigenlijk de enige make-up die ik draag.

3: Favoriete bestemming?

Omdat ik het liefst de hele wereld wil zien, ga ik niet vaak twee keer naar dezelfde bestemming. Toch wil ik nog graag eens naar wat landen in het Oostblok (die ik als kind meermalen heb bezocht met mijn ouders). Aan Slovenië heb ik mooie herinneringen door de prachtige natuur; daar zou ik graag nog eens heen willen met mijn vriend! Hoewel ik Bali ook al eens heb bezocht zou ik graag ook de west-kant van het eiland willen ontdekken, samen met de Gilli eilanden en bijvoorbeeld Lombok.

4: Favoriete plek om te shoppen?

Ik ga eigenlijk nooit op een shopping-spree wanneer ik op reis ben; ik besteed mijn geld liever aan leuke activiteiten! Maar London heeft wel fantastische winkeltjes…

5: Favoriete plek om te relaxen?

Van alle plekken waar ik ben geweest is dat Ubud op Bali. We verbleven in een prachtig resort waar we in eigen paalwoningen verbleven met een buiten-badkamer. We waren van alle gemakken voorzien, maar toch voelde het heel primair en prive, en dicht bij de natuur.

6: Gekste dat je ooit hebt gegeten?

Ik draai mijn hand niet om voor vreemde etenswaren. Ik vind het juist altijd wel spannend om iets geks te proeven, al is het maar een klein hapje! In Venezuela bestelde ik eens een vissoep die letterlijk vol zat met zeebeesten. Kleine sprietjes en tentakeltjes staken over de rand van de kom, en de soep zelf was paarsig. Na alles anatomisch te hebben bestudeerd heb ik alles opgegeten. Het vreemdste gerecht dat me ook daadwerkelijk het lekkerst heeft gesmaakt was soep met koeienpens in Polen.

7: Beste maaltijd ooit gegeten en waar?

Ik moet eerlijk zijn; dat was bij een heel goed restaurant op eigen bodem. Maar de lekkerste maaltijd die ik in het buitenland heb gegeten was denk ik in Brugge, bij een restaurant waar prachtige steaks gebakken werden boven een knapperend haardvuur.

8: Wat kun je het beste aantrekken in het vliegtuig?

Gemakkelijke kleding. Hoewel niet elke vlucht even lang is zie ik wel eens mensen vliegen in een mantelpakje met torenhoge hakken: Ik moet er niet aan denken! Voor mij is een broek (met stretch), een paar gympen, een t-shirtje en een vest echt de go-to formule in het vliegtuig, vooral voor verre bestemmingen. Daarbij heb ik altijd een sjaal bij me!

9: Wat is het engste dat je ooit hebt gedaan?

Ik wil alles een keer proberen en hoewel ik veel dingen wel spannend vind (canyoneering in de Italiaanse Dolomieten, ziplinen door de toppen van de jungle) vond ik een kano-tochtje door de Costa Ricaanse moerassen toch wel een beetje eng. Compleet met gedachten als “is dit echt wel veilig” en “misschien had ik hier niet aan moeten beginnen”. Ik was er heilig van overtuigd dat elke boomstam die ik onder water met mijn peddel raakte een mega-krokodil moest zijn. Dat mijn vriend dezelfde dag in de buurt een exemplaar van 2,5 meter had zien liggen hielp natuurlijk niet!