Recept: Omelet met groenten en Aziatische dressing

Zoals ik al eerder vertelde lunch ik niet met brood. In plaats daarvan kies ik voor (vaak) slanke, groenterijke maaltijden die ook nog eens heerlijk smaken! Vandaag deel ik het recept met je voor een heerlijke omelet “calzone” met groenten en Aziatische dressing.

Je hebt nodig (voor 1 persoon):

  • 3 eieren
  • Stukje komkommer (c.a. 30 gram)
  • Handje rauwe bladspinazie (c.a. 30 gram)
  • 4 radijzen (c.a. 30 gram)
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 theelepel sojasaus

Pak een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag of doe een klein beetje olie in de pan. Terwijl de olie warm wordt, kluts je de eieren los. Giet de eieren nu in de pan, en bak er een mooi omelet van. Na een paar minuutjes even omdraaien!

Meng nu de chilisaus en de sojasaus in een kom. Snijd dan de komkommer in linten met een kaasschaaf of dunschiller (of gewoon in blokjes, natuurlijk). De radijsjes snijd je in plakjes. Meng nu de komkommer, de radijs en de spinazie door de dressing.

Wanneer het omelet klaar is leg je dat op een bord. Leg nu het groentemengsel op één kant van het omelet, en vouw het dubbel.

Deze maaltijd bevat de volgende voedingsstoffen:

Calorieën  Eiwitten Koolhydraten Suikers Vetten Vezels
308,6 (kcal) 25,1 (gr) 9,6 (gr) 9 (gr) 18,4 (gr) 1,3 (gr)

Variatie tip: Je kunt de spinazie (zonder de dressing) ook tegen het einde van de baktijd, wanneer het omelet al een keer is omgekeerd, op het omelet leggen. Zet het gas laag en laat de spinazie een beetje slinken, eventueel met een deksel (of snijplank) op de pan. Natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken voor dit recept, zoals bijvoorbeeld (witte) kool, wortel, sla of rettich.