Recept: Overnight oats met kiwi

Overnight oats zijn bij veel mensen inmiddels bekend. Deze koude vorm van havermout die in de koelkast een nacht kan indikken door het toegevoegde chia-zaad, is op vele manieren te combineren. Zo kun je het fruit achteraf toevoegen, maar ik heb een receptje voor je waar het fruit al in zit! Lees daarom meer over dit recept van overnight oats met kiwi.

Voor één weckpot (waar je twee keer mee kunt doen, of wat geschikt is voor twee personen) heb je nodig:

  • 3 kiwi’s
  • 20 gr havervlokken
  • 20 gr chia zaad
  • 300 ml (halfvolle) melk

De bereiding is echt ontzettend simpel. Je hebt een kom nodig, of een weckpot. Ik heb twee weckpotten in de kast staan die speciaal bedoeld zijn voor overnight oats; een weckpot is immers goed af te sluiten zodat je eventueel twee dagen met één bereiding kunt doen. Daarbij staat het ook nog eens leuk!

Lepel de kiwi’s uit en prak ze fijn. Voeg daar de havervlokken, chia zaadjes en de melk aan toe. Roer dit alles goed door, en zet het mengsel in de koelkast. Mijn ervaring is dat het mengsel soms al binnen een uurtje is ingedikt, maar zoals de naam al zegt, kun je de oats ook s’avonds klaarmaken zodat je s’ochtends een snel, gezond en voedzaam ontbijtje hebt.

Eén portie valt de volgende voedingsstoffen:

Calorieën  Eiwitten Koolhydraten Suikers Vetten Vezels
256 (kcal) 12,5 (gr) 35 (gr) 16,6 (gr) 10,9 (gr) 10,3 (gr)

Ik heb deze oats gegarneerd met honing en pompoenpitten, maar je kunt natuurlijk ook bij het opdienen meer fruit toevoegen, of garneren met andere noten, pitten en zaden. Ik bestel mijn “superfood” benodigdheden, maar ook mijn noten en gedroogde vruchten voor een goede prijs bij de Body&Fit shop. Daarbij kun je overnight oats ook maken met amandelmelk of sojamelk, indien je liever geen melkproducten eet.