Restaurant review Hills & Mills

Hills & Mills is het favoriete restaurant van één van mijn vrienden. Toen we besloten dat we weer nodig op date moesten, was de keuze voor een restaurant dan ook snel gemaakt. Een paar minuutjes lopen vanaf de Phoenix garage in Delft ligt dit ludieke “pure food café”, dat zichzelf ook wel beschrijft als een moderne, Indiaase keuken. Benieuwd of het mij ook goed smaakte? Lees dan de restaurant review Hills & Mills.

De naam Hills en Mills is afgeleid van de bergen van de Himalaya en de Nederlandse windmolen. Beide inspiratiebronnen van dit restaurant, dat zich richt op puur, gezond en lekker eten. Daarbij is het ook een referentie naar de roots van de familie Kazmi: Zo komen de oprichters van het restaurant van een vader uit Karachi en een moeder uit Veendam. Papa Kazmi zwaait de scepter in de keuken en weet met zijn Pakistaanse roots en brede culinaire kennis bijzondere fusion maaltijden op tafel te zetten.

Het restaurant zelf is klein, maar gezellig opgezet in een oude bakkerij. Dat is niet alleen te zien aan de gevel, maar ook aan het authentieke glas-in-lood en de unieke opzet. Hills & Mills biedt plaats aan een aantal kleine tafeltjes. Ik ben blij dat onze vriend een reservering had gemaakt; door het hoge hip-gehalte en het beperkt aantal zitplaatsen denk ik dat je tijdens het diner wel eens naast het net zou kunnen vissen.

Wij werden met zijn vieren naast een raam geplaatst, dat in verbinding staat met de bar. Dit zorgt niet alleen voor een informele sfeer; ook een aantal drankjes belandden door dit handige doorgeefluik op tafel. “Ze hebben hier echt onwijs lekkere ijsthee” scandeert mijn maat, en als ik terugkom van het toilet tref ik mijn door hem gekozen drankje aan. Groene ijsthee met goji bessen. Het klinkt zo simpel, maar het is de lekkerste zelfgemaakte ijsthee die ik ooit heb geproefd. Dat beloofd wat voor het diner!

We besluiten voor “Naan to share” te gaan, een gerecht dat te bestellen is vanaf 2 personen. Na ons tegoed te hebben gedaan aan een lekker schaaltje papadums (flinterdun, knapperig brood) belanden er twee authentiek ogende plateaus op ons tafeltje. Een kom met heerlijk vers, knapperig naanbrood vormt de basis van het gerecht. Deze kun je namelijk beleggen met lekkere stukjes kipfilet, chapli kebab, of lekker gekruide gamba’s. Daar zijn ook nog eens drie dips aan toegevoegd, van gekruide yoghurt of een lekkere chutney. We doen ons tegoed aan alle lekkere hapjes die voor ons staan. Een gezellige manier om met een klein gezelschap te eten! Papa Kazmi himself kwam toen we daar om vroegen, nog wat extra naan brengen.

Bij een lekkere maaltijd hoort natuurlijk wel een lekker toetje! Ik ging voor de rauwe cacao bar en was blij verrast. Een heerlijk, puur smakend dessert dat niet vergeven was van de toegevoegde suikers of conserveringsmiddelen. Een kopje verse munt-thee erbij en we hadden niet alleen fijn bijgekletst, maar ook heerlijk gegeten!

Zoals de website van Hills & Mills al zegt, is dit restaurant niet geschikt voor mensen die prijs belangrijker vinden dan kwaliteit. Het menu is namelijk niet duur, maar ook niet goedkoop. Toch kun je al voor 25-. een drie-gangen menu samenstellen! Hoewel de zelfgemaakte ijsthee’s dezelfde prijs bedragen als een normaal glaasje frisdrank (iets dat Hills & Mills trouwens niet aanbiedt; geen overvloedige suikers of e-nummers in het assortiment!) vallen de juices, smoothies, cocktails en coolers wat duurder uit. Overigens wordt er ook (biologisch) bier en wijn geschonken!

Is Hills & Mills een aanrader? Absoluut! En niet alleen voor superfood-minnende hippies (zoals ik ;-), maar ook voor mensen die eens wat anders willen eten. De fusion specialiteiten van Hills & Mills zijn namelijk uniek, en zul je niet gauw terugvinden op een andere menukaart. Hoewel ik er zelf trouwens geen probleem mee heb, wil ik het er wel even bij vermelden: Sommige gerechtjes zijn lekker pittig, maar dit is op de kaart duidelijk aangegeven.