Restaurant review Manu

In Arnhem zit een restaurantje dat zo biologisch is, dat zelfs de keukenvloer gemaakt is van gerecycled PVC. Er wordt gebruik gemaakt van groen gas, groene stroom, fair trade producten en natuurlijk zo veel mogelijk biologische ingrediënten. Wij maakten laatst kennis met dit leuke tentje. Is Restaurant Manu een aanrader?

Toen we door de donkere winkelstraten van Arnhem wandelden keken we uit naar een “bewust uitziend” restaurantje. Je weet wel, met wheat-grass aan de gevels, wat planten voor de deur en een overdaad aan de kleur groen. Wanneer zelfs het kleinste winkeltje dat dit concept inzet deze visuele kenmerken uitdraagt, verwacht je dat helemaal bij een restaurant dat op alle fronten bezig is met bewust eten en ondernemen. Manu is echter een eenvoudig ogend restaurantje, dat in het decor geen specifieke boodschap uit lijkt te dragen. We kijken nog eens naar de gevel. Restaurant Manu. Dit is het! Teleurgesteld zijn we niet; het ziet er namelijk eenvoudig maar gezellig uit.

Na een gesprekje met de vrolijke serveerster (die later tevens bedrijfsleidster blijkt te zijn) blijkt Manu zichzelf een huiskamerrestaurant te beschouwen. Dit is ook hoe de sfeer op ons overkomt; ontspannen, vriendelijk, joviaal en gastvrij. Ook de borden zijn royaal gevuld, en het eten smaakt heerlijk. Een beetje zoals een maaltijd van die vriendin die ontzettend goed kan koken, maar dan ook nog eens de lekkerste ingrediënten weet te vinden. Beter!

Om kennis te maken met het restaurant maakten we gebruik van een Groupon. Soms betekend dit dat je de restjes uit de keuken op je bord krijgt. “Je mag kiezen uit deze drie dingen van de kaart. Oh ja maar dit is op. Nee deze hoort er toch niet bij. Ja ehm, ja jammer.” Hoewel we bij Restaurant Manu een aparte kaart kregen om ons driegangenmenu uit samen te stellen, werden we niet benadeeld. Zo hadden we een ruime keuze uit heerlijke seizoensgerechten. Aangezien het de tijd is voor – en we gek zijn op – wild, konden we ons geluk niet op. Hert? Everzwijn? Laat maar komen! Overigens waren er ook voldoende vegetarische en veganistische keuzes. Daarbij werd ons op het hart gedrukt dat de kaart ruim opgevat mocht worden. Het ene gerecht met een andere saus? Of heb je misschien meer trek in iets anders? Het kan allemaal.

Zo begonnen we beiden met carpaccio; mijn vriend van hert en ik van rode biet. Erg lekker! Je proeft dat de ingredienten met zorg zijn uitgezocht, en de porties waren royaal. Zo ook van ons hoofdgerecht overigens; in ons geval varkenshaas met brie en wild zwijn met een kruidensaus. Flinke hoeveelheden vlees, maar vooral groenten, waaronder snijbonen, gebakken aardappeltjes, salade, puree van zoete aardappel en nog één van pastinaak. Ook als grote eter kom je hier dus aan je trekken! Als dessert koos ik voor een (ontzettend lekker) kaasplankje met een biologisch dessertwijntje.

Helaas heb ik geen foto’s gemaakt. Ik had mijn camera wel bij me, maar om nou in de knus verlichte ruimte mijn bordje plat te flitsen; dat is niet echt goed voor de gemoedelijke sfeer. Ben je benieuwd naar de gerechten van Manu? Dan raad ik je aan vooral zelf een keertje langs te gaan! Het restaurant ligt in de zogenaamde 9 straatjes van Arnhem, slechts een paar minuutjes lopen van bijvoorbeeld de Primark. En in de zomer schijn je er ook nog eens heerlijk buiten te kunnen zitten!

Eet jij graag biologisch buiten de deur, of maakt het je niet zo veel uit?