Review: Etos voetverzorging badzout met kokos en avocado olie

Ik vind verzorgde voeten erg belangrijk, en doe dan ook mijn best om mijn voetjes zomer en winter mooi te houden. Vijlen, scrubben, smeren en weken; niets is me te gek. Daarom had ik interesse in de nieuwe Etos voetverzorgingslijn. Ondanks dat ik veel ‘vaste’ producten voor mijn voeten gebruik, was er plaats voor een nieuw product voor een fijn voetenbadje! Benieuwd of het Etos voetverzorging badzout met kokos en avocado olie wat is? Kijk snel mee!

Een tijd geleden kreeg ik van mijn vriend een Carmen Spa voetenbad, compleet met bubbels en massage-stand. Ik noem het ding liefkozend de ‘Happy Feet‘, omdat het mijn voeten inderdaad wel heel happy maakt! Het enige waar je op moet letten is dat je gebruikt maakt van producten die niet schuimen. Anders ligt je huiskamer voor je het weet vol met sop!

Hierdoor voelde ik me al gauw aangewezen op een bad-olie. Nu is dit natuurlijk ook lekker vettig en verzorgend voor je voeten, maar ik wilde eigenlijk wel graag een niet-schuimend product hebben dat speciaal voor je voeten is bestemd. Gelukkig heeft Etos een compleet nieuwe lijn die er speciaal op is gericht om je voeten te verwennen. Voilá; de Etos voetverzorging badzout met kokos en avocado olie!

Het badzout komt in een plastic potje met rondom een blauw etiket, met daar op het nieuwe logo dat gebruikt wordt voor Etos verzorgingsproducten. Ik vind het echt een heel leuk logo met zijn retro uitstraling! Het doet me denken aan een oude drogisterij; je krijgt er echt zo’n authentiek, ouderwets gezellig gevoel bij.

Zoals de naam al zegt is het badzout verrijkt met de bestanddelen kokos- en avocado-olie. Deze formule zou niet alleen verzorgend zijn, maar ook een oppepper moeten geven aan vermoeide voeten. En net als bij alle Etos eigen merk producten, is dit badzout ook niet getest op dieren. Groot pluspunt!

Etos voetverzorging badzout met kokos en avocado-olie

In tegenstelling tot wat ik verwachtte schuimde het badzout wel een beetje in mijn Carmen foot-spa. Na het water even in de gaten te hebben gehouden blijkt het gelukkig geen schuimparty te worden. Met een gerust hart laat ik mijn voeten in het badje zakken. Het zout is snel opgelost; ik voel geen korreltjes op de bodem en het water is goed doordrongen van het product.

De geur van het badzout is best scherp en revitaliserend zoals veel voetverzorgingsproducten. Erg kruidig, maar niet onaangenaam. Verwacht dus geen geur van kokos of avocado, maar een pittig, maar wel fijn aroma-therapeutisch luchtje.

Na een half uurtje in het bad te hebben vertoeft voelen mijn voeten inderdaad heerlijk zacht aan. Dat valt niet tegen! Daarbij leken mijn teennagels – die door het constante lakken een beetje zijn verkleurd – wel witter te zijn geworden! Dit is een onverwachte bijkomstigheid die ik erg op prijs stel.

Wel valt me op dat mijn voeten na het gebruik van het voetverzorging badzout een extra spoelbeurt kunnen gebruiken, om de restjes van het product van mijn voeten te verwijderen. Dat kan naar mijn idee aan twee dingen liggen; ik heb mijn voeten langer geweekt dan op de gebruiksaanwijzing stond aangegeven (30 minuten in plaats van 10 tot 15 minuten) of ik ben iets te enthousiast geweest met de dosering. Op de verpakking staat dat een ‘handje badzout’ volstaat; misschien is dat wel zo veel als een afgestreken eetlepel, en niet meer.

De voor en de nadelen van Etos voetverzorging badzout met kokos en avocado olie op een rijtje:

Voordelen

  • Maakt mijn voeten heerlijk zacht
  • Maakte mijn teennagels witter
  • Schuimt niet
  • Verkwikkende geur
Nadelen

  • Ik moest wel mijn voeten naspoelen