Rituals Shanti Shower Oil review

Voor mijn verjaardag werd ik verwend met een gi-gan-tisch pakket van Rituals. De Ayurveda collectie had ik al een tijdje niet in huis gehad, dus ik was dolblij! Daarbij zaten er wat producten in het pakket die ik niet eerder had geprobeerd. Zou dit een vernieuwende aanvulling op een oude, vertrouwde collectie zijn? Je leest het in dit Rituals Shanti Shower Oil review!

Het Ayurveda ritueel van Rituals (in de volksmond ook wel ‘de roze lijn’ genoemd) is verrijkt met Indiaanse roos en zoete amandelolie. Dit is goed te ruiken; alle producten die ik heb geprobeerd uit deze lijn ruiken heerlijk zoet en bloemig, maar niet zwaar. Sterker nog; vergeleken met de andere parfums van Rituals vind ik de geur van Ayurveda zelfs erg jeugdig, en misschien wel een beetje meisjesachtig. Rituals verteld op haar website:

Ayurveda vindt haar oorsprong meer dan 5000 jaar geleden in India. Deze eeuwenoude filosofie is gericht op het herstellen van innerlijke harmonie door middel van het reinigen en voeden van lichaam en ziel. Bereik innerlijke harmonie met onze Ayurveda collectie en schoonheid komt van nature.

Dit is een beschrijving waar ik me wel in kan herkennen; net als alle andere geuren van het merk is ook de Ayurveda geurlijn rijk en gebalanceerd. De douche-olie zelf ruikt wanneer je deze op je hand aanbrengt wel iets anders dan andere producten uit dezelfde reeks; ik ruik namelijk ook een geurtje dat ruikt naar klassieke handzeep. Overigens is het parfum voldoende aanwezig, waardoor dit niet overheersend is. Opvallend is het wel, juist omdat alle geuren van Rituals zo uniek en consistent zijn!

Wanneer je de olie uitwrijft wordt de substantie niet alleen romiger, maar begint deze ook meer te schuimen. Op deze manier kun je de olie goed over je huid verdelen. Wanneer je de shower oil afspoelt is je huid goed gehydrateerd. De shower oil is vettiger dan bijvoorbeeld de shower foam; dat maakt dit product vooral erg prettig in de winter, maar ook voor het scheren van je benen bijvoorbeeld!

Wel zorg ik ervoor dat ik niet alleen mijn huid, maar ook de badkuip goed na spoel wanneer ik de Shanti shower oil heb gebruikt, zodat er geen vettig laagje achterblijft. Ik merk nu ik deze shower oil gebruik namelijk wel dat er wat olie-achtige restjes in het bad achterblijven. Een probleem kan ik het niet noemen, maar het is wel iets om rekening mee te houden om eventuele glij-partijen te voorkomen!

De Shanti Shower Oil is in tegenstelling tot andere douche-oliën van Rituals, niet apart verkrijgbaar. Wel zit hij in het Ayurveda cadeaupakket, dat je ook gerust jezelf kado kunt doen! Voor 28,50-. heb je namelijk niet alleen dit fijne product, maar ook een pot body-crème, een lichaamsscrub en een bus shower foam. Zo ben je goedkoper uit, en kun je het geurtje lekker layeren.