The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome Review

Hoewel we nog een heerlijk nazomers weekje tegemoet kunnen zien is het tijd om te denken aan je herfst make-up routine. Want die prachtige seizoenskleuren staan je nog beter wanneer je jouw zomerse glow nog een tijdje weet vast te houden! Dat doe je met de Honey Bronze collectie van The Body Shop: producten met een lichte sprankeling die jouw gezonde kleurtje en je zomersproetjes benadrukken. Lees er alles over in het The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome review!

Behalve bronzing producten en een mooie lipbalm met een heerlijk honing geurtje, bevat de The Body Shop Honey Bronze collectie ook een drietal Highlighting Domes: Mooie, kleine potjes met daar in drie highlighters voor je gezicht. Nou ja, zijn het eigenlijk wel highlighters?

Nummer 01 uit deze lijn, ‘Golden’ heeft naar mijn mening inderdaad het meest weg van een highlighter. Nummer 03, ‘Bronze’, zou ik met mijn vrij lichte huid als bronzer gebruiken. En nummer 02, ‘Pink’, die ik nu voor jullie review, is eigenlijk meer een blush. Dat kan voor mij de pret niet drukken; ik was namelijk op zoek naar een mooie crème-blush met een warme ondertoon en een mooie shimmer.

Zoals je kunt zien op de swatches heeft deze The Body Shop Highlighting Dome 02 ‘Pink’ een mooie, perzik-roze ondertoon. Hoewel je het op de foto niet zo goed kunt zien, bevat deze ook een flinke hoeveelheid shimmer. Geen glitters van formaatje confetti, maar wel voldoende om je een gezonde zomerse glow te geven. Daarbij kun je het product makkelijk opbouwen: Boven aan mijn pols heb ik het product in één streep opgebracht en dit een beetje geblend, op het midden van mijn pols heb ik de Highlighting Dome twee a drie keer geveegd en op het onderste deel van mijn arm zo’n vier tot vijf keer. Dit doe je gelijk vanuit het potje: Je schroeft het transparante dekseltje er af en wrijft de Highlighting Dome direct op je huid.

Tegen mijn verwachtingen in is de Highlighting Dome echter geen crème product. Wanneer je het product met de bolle kant over je jukbeenderen wrijft, wordt de substantie namelijk meteen wat poederiger. Daarbij is het mij niet gelukt om mooie egale blosjes te krijgen door enkel met het potje direct over mijn huid te wrijven; de strepen moet ik voor een mooier effect toch een beetje met mijn vingers uitsmeren. Daarna moet ik dus even mijn handen wassen, net als met het gebruik van een crème-blush, die ik ook het liefst met mijn vingers aanbreng.

Het effect is helemaal naar wens: Ik krijg mooie, blozende wangetjes met een mooie shimmer. De kleur is perfect voor de nazomer en de herfst, met een mooie perzik-achtige, bronzen ondertoon. Daarbij vind ik de verpakking mooi en luxe ogend; de Highlighting Dome misstaat niet in mijn badkamer.

Toch had ik gehoopt dat het gebruik van de Highlighting Dome verder geen handelingen had vereist. Nu moet je toch nog met je vingers of met een kwast aan de slag. Ik denk dat wanneer het product wat meer op een crème had geleken en je het product nog dunner had kunnen opbouwen, het concept misschien beter tot uiting zou zijn gekomen. Hoewel het formaat van het potje uitstekend is om in je handtas mee te nemen, zou ik het toch enkel in de badkamer aanbrengen. Een beetje zoals een felle lipstick; die breng ik ook niet graag zonder spiegeltje aan, om een clownseffect te voorkomen!

De voor en nadelen van de The Body Shop Honey Bronze Highlighting Dome op een rijtje:

Voordelen

  • Niet getest op dieren
  • Lekkere, niet overheersende geur
  • Luxe ogende verpakking
  • Product zal niet snel brokkelen of breken
  • Mooie kleur met een mooie shimmer
Nadelen

  • Het concept om in één eenvoudige handeling de blush op te brengen, werkt niet helemaal