The Body Shop Vitamin E Face Mist review

Dit is hét The Body Shop product dat terug blijft keren in mijn badkamer: Vitamin E Face Mist. Dit fijne product brengt niet alleen verkoeling tijdens warme dagen; het is ook uitstekend om je make-up mee te fixeren en tegelijkertijd je gezicht te verzorgen. Je kunt al horen dat dit een favoriet van mij is! Ik vertel je er graag meer over in het The Body Shop Vitamin E Face Mist review!

Dit is eén van de meest bekende verzorgingslijnen van The Body Shop: Vitamin E. Deze productlijn – natuurlijk voorzien van het voedende bestanddeel Vitamine E – is al sinds 1977 ongekend populair bij de winkelketen. Behalve crèmes, cleansers en serums bevat de lijn ook onder andere body en handlotions. Maar vandaag hebben we het over de Face Mist!

Wat is eigenlijk een face mist? Het is een vloeibare substantie die wordt aangeboden in een sprayflacon. Het kan (demi)water zijn, maar het kan ook voedende en hydraterende bestanddelen bevatten. Je sprayed de mist op je gezicht om je gezicht te verzorgen, verkoeling te brengen of – handig trucje – je make-up te fixeren. Wanneer je gezichtspoeder draagt kan je gezicht er wel eens een beetje té mat uitzien; alsof je een masker op hebt. Door een face mist te gebruiken wordt je make-up niet alleen natuurlijker en egaler; het blijft ook nog eens langer op zijn plaats.

Deze face mist van The Body Shop bevat behalve vitamine E ook rozenwater, wat een prettige natuurlijke geur afgeeft. Daarbij bevat de mist ook alcohol en parabenen; wanneer je hier niet goed tegen kunt of dit liever niet op je gezicht gebruikt, kun je dit product beter laten staan. Maar ik zelf ben enorm tevreden over de Vitamin E face Mist! Ik gebruik het eigenlijk alleen wanneer ik concealer en poeder heb gebruikt, of een uitgebreide oogschaduw-look heb gemaakt. Mijn make-up krijgt hierdoor een natuurlijkere finish, en het blijft ook nog eens langer zitten! Daarbij merk ik dat de mist voorzien is van voedende bestanddelen: Wanneer ik wat meer make-up draag neemt de spray het trekkerige gevoel dat wel eens kan optreden voor het grootste deel weg.

De face mist komt in een simpele, plastic spuitflacon. Daarbij is de verpakking niet groter dan een flesje deodorant. Ook is de spray-dop uitstekend; er komt een subtiele, fijne mist uit, waardoor er geen druppels op je gezicht vallen.

De voor en nadelen op een rij:

Voordelen

  • Niet getest op dieren
  • Merkbare verzorgende eigenschappen
  • Ruikt lekker
  • Gaat enorm lang mee
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen

  • Duur in aanschaf

Zoals ik al noem is het product vrij duur in aanschaf: Een flesje van 100ml kost 12 euro. Ondanks dat de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend is, geef ik zelden een dergelijk bedrag uit voor een cosmetica product dat ik niet dagelijks gebruik! Daarentegen betaal ik graag wat meer voor producten die niet op dieren zijn getest, en die lang mee gaan, zoals deze. Daarom kan ik me (en wie weet jij ook!) daardoor wat gemakkelijker over de prijs heenzetten!

Een flacon Vitamin E Face Mist kost 12-. en is verkrijgbaar bij The Body Shop.