Tips om gezonde snacks kopen!

Steeds meer mensen gaan gezonde snacks kopen om toe te voegen aan hun dagelijkse dieet. Het is niet alleen lekker, maar daarnaast nog een stuk gezonder dan een koekje of chips. Echter zijn veel producten die verkocht worden als verantwoord tussendoortje door supermarkten, welke in werkelijkheid helemaal niet zo gezond zijn als wat wordt geclaimd. Het is daarom goed om te kijken welke tussendoortjes echt een toevoeging zijn aan jouw gezonde levensstijl en welke je beter kunt vermijden.

Gezonde snacks kopen voor een gebalanceerd tussendoortje

Tussendoortjes zijn ideaal voor wanneer je trek hebt in iets tijdens het werk of tussen andere eetmomenten door. Je hebt immers niet altijd tijd om uitgebreid te gaan zitten om te eten, waardoor gezonde snacks een goede uitkomst kunnen bieden. Daarnaast raak je hiermee op een verantwoorde manier verzadigd en krijg je genoeg energie om jouw werkzaamheden te hervatten. Deze gezonde snacks zitten daarnaast vol vitamines, mineralen en vezels wanneer je de juiste keuze maakt voor de snacks.

De Schijf van Vijf geeft jou meer duidelijkheid

Gezonde snacks kopen kun je het beste aan de hand van de Schijf van Vijf doen. Hierin staat alles wat goed voor je is en aan de hand daarvan kun jij bekijken welke tussendoortjes toegevoegd gaan worden aan jouw dagelijkse dieet. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten fruit, waaronder vers en bevroren fruit, welke 100 procent van deze Schijf zijn en daarbij ook altijd gezond zijn. Een fruitsalade is daarbij niet alleen gezond, maar ook eenvoudig te bereiden en mee te nemen naar jouw werk.

Groente als gezond tussendoortje

Ook groente kan een goed tussendoortje zijn. Er bestaan verschillende soorten snackgroente, welke allemaal in de supermarkt te verkrijgen zijn. Mocht je dit saai vinden, kun je er ook een gezonde dip bij maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld paprika of tuinbonen te gebruiken. Schijfjes komkommer of worteltjes kunnen ook lekker zijn om te snacken. Je hebt hierdoor toch het idee dat je iets binnen krijgt, zonder dat je hierbij toegevoegde suikers of vetten in jouw lichaam krijgt. Deze suikers zijn namelijk weer niet goed voor jouw lichaam.

Een goed gevulde maaltijd en toch gezond

Mocht je niet alleen willen snacken, maar ook blij zijn met een goed vullende maaltijd, dan is magere yoghurt een idee wanneer je gezonde snacks kopen gaat. Deze yoghurt kun je namelijk ook weer combineren met gedroogd fruit, noten of zaden. Uiteraard kun je ook fruitsoep maken, waarbij je gepureerd fruit, magere yoghurt en wat extra fruit toevoegt. Noten zijn immers ook een gezonde snack, zolang je er niet te veel van pakt.

In de biologische winkels vind jij jouw producten

Gezonde snacks kopen hoeft daarom niet lastig te zijn. Zolang je kijkt naar de Schijf van Vijf kun je al een heel eind komen door alleen de groente- en fruitafdeling van de supermarkt af te struinen. Daarnaast kun je uitwijken naar de graanproducten, doordat hier ook niet heel veel aan toegevoegd is. Zeker als je uitwijkt naar een biologische winkel zul je uitsluitend 100 procent natuurlijke producten vinden in de schappen.