Vind jouw signature scent (en hoe ik die van mij vond)!

Zoals veel mensen ben ik heel gevoelig voor luchtjes. Als we het voor het gemak even bij parfum houden, betekend dat er voor mij niet echt een middenweg is. Ik vind iets of heerlijk, of gewoonweg niet lekker. Daarom wissel ik niet vaak van parfum. Sommigen zullen dat misschien een beetje saai vinden; ik zie er een groot voordeel in: Zo heb ik door exclusief één parfum te gebruiken een signature scent. Benieuwd? Vind jouw signature scent!

Christian Dior zei het al: “A woman’s perfume tells more about her than her handwriting”. Hoewel het heerlijk is om meerdere parfummetjes op je toilettafel te hebben staan, is er iets klassiek aantrekkelijks aan een ‘signature scent’: Het luchtje waar aan jij herkend wordt. Hoe vaak gebeurt het dat er een wolkje aftershave voorbij drijft, dat je doet denken aan je (eerste) vriend? Of dat de geur van speculaas je doet denken aan de feestdagen? Zelfs vers gemaaid gras doet veel mensen denken aan fijne tijden buitenshuis in de zomer. Hoe leuk is het dan als jij jezelf kunt associëren (en vereeuwigen) met een heerlijk parfum?

Parfum wordt gauw gerekend tot een enorm vrouwelijk item, net als lippenstift en de hoge hak. Vroeger werd het gebruikt om vieze lichaamsluchtjes te maskeren omdat men zichzelf liever poederde en parfumeerde dan waste. Later werd het een statement van luxe en vrouwelijkheid. Marilyn Monroe scandeerde zelfs dat zij niets in bed droeg, behalve een paar druppeltjes Chanel no. 5!

Daarbij zijn er een aantal voordelen verbonden aan het dragen van een lekker luchtje. Ik heb mijn favoriete voordelen voor je opgesomd:

Parfum kan je blijer of gelukkiger laten voelen

Parfum kan net als aromatherapie ingezet worden. Sommige geuren zullen je dus vrolijker en opgewekter laten voelen. Natuurlijk zijn er allerlei positieve uitwerkingen van bepaalde geuren op de psyche, zoals de mogelijkheid om te ontspannen, je geest te verscherpen, of je actiever te laten voelen.

Parfum kan je zelfvertrouwen vergroten

Echt? Blijkbaar wel! Na wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat de drager van parfum meer zelfvertrouwen uitstraalt. Maar ook je omgeving reageert positief op een lekker luchtje; ondervraagden geven aan het gevoel te hebben dat de drager van parfum beschikt over een goed gevoel van eigenwaarde.
Parfum laat je persoonlijkheid zien

Het dragen van een geur die bij je persoonlijkheid past laat de wereld om je heen zien wie je bent!

Helaas is het dragen van parfum tegenwoordig niet meer de norm. Eigenlijk vind ik dat wel jammer, en ik vind het tijd er wel wat meer aandacht mag worden besteed aan de signature scent, en het kiezen daarvan. The Body Shop dacht dat blijkbaar ook; zij besteden speciale aandacht aan het onderwerp met de Fragrance Finder. Stom toeval, zeker omdat ik mijn eigen vaste luchtje wilde bijbestellen. Het toeval werd nog stommer toen het bleek dat dit parfum niet meer verkrijgbaar is. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe favoriet!

Omdat de geurtjes van The Body Shop vaak natuurlijke noten bevatten van fruit, specerijen, of andere natuurlijke zaken zoals musk of noten, weet ik dat ik daar kan slagen. Daarbij zijn de parfums over het algemeen niet zo zwaar en kun je veel varianten ook kopen in een lichtere bodyspray. Daarbij heb ik de ervaring dat ik de meeste complimentjes krijg over hoe ik ruik als ik een parfum van het merk op heb. Het enige wat me dan nog rest is de Fragrance Finder the starten!

Vind jouw signature scent: The Body Shop Fragrance Finder White Musk

Het programma werkt eigenlijk als een quiz. Je krijgt per stelling twee keuzes, en aan het eind van de rit krijg je de uitslag van jouw signature scent. Wat ik leuk vind aan dit systeem is dat je niet van die voor de hand liggende vragen hebt. Wanneer je stellingen voorgeschoteld krijg met daar op antwoorden als “ik ben sportief” of “ik ben romantisch” kun je jezelf naar mijn gevoel (bewust of onbewust) te veel naar een bepaald resultaat sturen. Enkel op het eind van het traject kun je aangeven of je juist wel of niet de voorkeur geeft aan bloemige, kruidige, fruitige, frisse of poederige geuren. Zo kun je wel zelf aangeven wat voor soort geur je prettig vind.

Natuurlijk heb ik de test een aantal keer gedaan. Op deze manier wilde ik een top 3 maken, om die vervolgens in de winkel te testen. Hier onder staat mijn top 3 resultaten uit de Fragrance Finder!

Nr. 1: The Body Shop White Musk

Dit is geen verrassing: Ik heb namelijk jaren lang White Musk parfum gedragen! Toen ik wat meer geurtjes kado had gekregen, heb ik die eerst opgemaakt. Ik blijf het een heerlijk geurtje vinden dus dit is zeker een kanshebber voor mijn nieuwe signature scent!

Vind jouw signature scent: The Body Shop Fragrance Finder White Musk

Nr. 2: The Body Shop Fijian Water Lotus

Eigenlijk gebruik ik nooit frisse, marine/ocean achtige geurtjes in blauwe flesjes. Toch ben ik benieuwd naar deze geur, gezien hij behalve fris en sprankelend ook wordt omschreven als bloemig.

Vind jouw signature scent: The Body Shop Fragrance Finder White Musk

Nr. 3: The Body Shop Indian Night Jasmine

Ik ben dol op de geur van jasmijn, en jasmijn-thee behoort ook tot mijn favorieten. Ook spreekt de combinatie met sandelhout en vanille me erg aan! Ik ben denk ik het meest benieuwd naar deze geur.

Vind jouw signature scent: The Body Shop Fragrance Finder White Musk

Ben jij ook benieuwd naar welk geurtje The Body Shop jou aanraadt? Vind jouw signature scent met de Fragrance Finder!