Wat pak je in voor een roadtrip + gratis packlist!

Het is al een tijdje geleden dat ik een roadtrip heb gemaakt, maar nu het weer zomer is begint het echt te kriebelen… Lekker de auto inpakken, wegrijden en op wat globale plannetjes na maar zien waar je uitkomt. Behalve dat ik dit een heerlijke manier van reizen vind is een roadtrip zo voorbereid en ben je wanneer je dat wilt, dezelfde dag nog weg. Maar wat pak je in voor een roadtrip? En hoe? Ik deel met jou mijn tips om de benodigde spulletjes mee te nemen, en hoe je ze ook tijdens het reizen onder handbereik houdt!

In de Benelux zijn we gezegend met prachtige vakantiebestemmingen op rij-afstand. Denk maar eens aan de Franse en Belgische Ardennen, maar ook de Normandische kust in noord-west Frankrijk, het Eiffel gebied in west-Duitsland en Groot-Brittannië zijn prachtig. En bovendien heel geschikt voor een (lang) weekendje weg!

Wat pak je dan precies in, kun je je afvragen? Net als bij een stedentrip met het vliegtuig of een lange zonvakantie zijn er wat dingetjes waar je rekening mee moet houden. In bepaalde landen (zoals Frankrijk) is het bijvoorbeeld verplicht om een alcohol test bij je te hebben in de auto, anders kun je een hoge boete krijgen! Maar ook voor meer voor de hand liggende zaken zoals autopech en lange ritten kun je jezelf voorbereiden.

Daarom wil ik mijn packlist met je delen. Die heb ik speciaal gemaakt voor een (zonnige) roadtrip! Je kunt met de lijst bij de hand op een overzichtelijke manier al je bagage inpakken. Hij is hier te downloaden! En mis je iets, dan schrijf je het er gewoon op de gestippelde lijntjes bij.

Bij het maken van een roadtrip pak ik (voor twee personen) eigenlijk 3 tassen in. Als eerste mijn handtas, met daarin natuurlijk je identiteitskaart, je portemonnee en je telefoon, en andere zaken die je graag dicht bij de hand houdt zoals je zonnebril en je camera. Wat enorm handig is om bij je te dragen (vooral op een roadtrip) is een notitieboekje met een pen. Dit komt altijd van pas! Daarbij heb ik ook graag een lipstick bij me voor wat insta-glam on the road, en een nagelvijl. Er is niets vervelenders dan een gescheurde nagel waar je op dat moment niets aan kan doen!

Handige tip: Maak een briefje getiteld “emergency” en stop dat op een zichtbare plaats in je portemonnee. Omdat je telefoon hoogstwaarschijnlijk voorzien is van een password, kan het lang duren totdat bijvoorbeeld medisch personeel je reisgenoot of het thuisfront kan contacteren. Zet het telefoonnummer en de naam van je reisgenoot boven aan, en daaronder het nummer van belangrijke familie.

Als tweede pak ik een tas in die ik op de achterbank leg. Voor het gemak heb ik die even mijn reistas genoemd. In deze tas stop ik spulletjes die ik bij de hand wil hebben als we aan het rijden zijn, en die je wel eens mee zou willen nemen als je uit de auto stapt. Denk daarbij niet alleen aan eten en drinken, maar ook aan zonnebrandcrème, schoonmaakdoekjes en een paraplu. Bij zonnige reisjes stop ik hier ook mijn zwemkleding in; als je dan eens bij het strand stopt kun je je gemakkelijk ergens omkleden zonder dat je je hele koffer uit hoeft te pakken. Is het zo’n stil strandje dat er geen kleedhokjes of restaurantjes aanwezig zijn? Dan kun je je natuurlijk even omkleden achter een strandlaken. Kun je jezelf na het zwemmen ook makkelijk afdrogen! Daarbij doet een strandlaken ook in een bosrijke omgeving dienst als picknickkleed. Omdat een strandlaken vaak vrij groot is, leg ik die vaak op de achterbank bij mijn reistas.

Mijn koffer gebruik ik voor alle ‘gewone’ bagage, zoals kleding en je toilettas. Toiletartikelen in de vorm van flessen – die vaak niet in je toilettas passen – bewaar ik in een plastic zakje. Als een fles onverhoeds gaat lekken wordt het tenminste ook niet zo’n kliederboel! Daarbij doe ik ook (telefoon)opladers, een boek en extra batterijen voor mijn camera in mijn koffer. Ook neem ik altijd een (geur)kaarsje en een aansteker mee. Leuk voor op het balkon van je hotelkamer, of om dat veel te felle nachtlampje naast je hotelbed mee te vervangen!