Xenos iPad hoes met toetsenbord review

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een iPad of tablet, is de kans groot dat je maar slecht zonder kan. Hoewel ik voor mijn werk veel achter de PC zit, vind ik mijn iPad het ideale middel om toch online te zijn, zonder aan mijn bureau te zitten. Maar complete artikelen uittikken aan de keukentafel? Dat vind ik niet zo makkelijk op een touch-screen. De oplossing leek een hoes met een toetsenbordje, maar na wat research blijken die toch aan de dure kant te zijn. En ik had er eigenlijk nog geen idee van of ik het de investering waard zou vinden! Ik vond een budget oplossing die – ik zal het je alvast verklappen – prima werkt. Je leest er alles over in dit iPad hoes met toetsenbord review, van Xenos.

Gadgets van de Xenos? Was die winkel niet vooral voor woonprulletjes en rieten mandjes? Ik ontdekte laatst het tegendeel toen Xenos haar eigen wooncatalogus uitbracht, vol met hippe meubeltjes en woonaccessoires. Maar ook voor elektronica accessoires ben je hier aan het goed adres. Zo kun je hier dus niet alleen oordopjes en hoesjes voor je telefoon, maar ook voor je tablet vinden. Voor een net prijsje, natuurlijk.

Na wat research kwam ik er al gauw achter dat een iPad hoes met daarbij een toetsenbordje niet zo goedkoop is als het klinkt. Zo lopen de prijzen op tot wel 130-. Dat vond ik een dure grap, zeker voor een gadget waarvan ik helemaal niet zeker wist of hij zou bevallen. Daarbij waren deze hoezen vaak niet zo mooi. Blikkerig, of juist van transparant kunststof. Een tweede nadeel is dat bij veel van deze hoezen het toetsenbordje vast zit in de hoes. Dat betekend dat je, ook wanneer je de hoes openklapt, altijd tegen en keyboardje aan zit te kijken. Ook wanneer je gewoon even rustig op de bank op het internet wilt browsen.

Het lijkt een klein wondertje, maar de goedkoopste optie die ik vond had hier een oplossing voor. De Xenos iPad hoes heeft namelijk een toetsenbord dat middels een magneetje vast zit aan de binnenkant. Op die manier kun je deze er makkelijk uithalen. Het is dus niet nodig om het toetsenbordje altijd bij je te dragen! De hoes sluit netjes af, ook zonder het toetsenbord.

Het aansluiten is overigens ook heel eenvoudig. De hoes wordt geleverd met een oplaadkabeltje. Hiermee kun je het toetsenbord opladen aan een USB poort, bijvoorbeeld op je PC of met een USB muurstekker. Wanneer deze is opgeladen zet je het toetsenbord aan, en ga je in het “Instellingen” menu van je iPad naar “Bluetooth”. Hier selecteer je het toetsenbord. Je toetst één keer een code in, en het toetsenbordje wordt vanaf dat moment door je iPad herkend wanneer deze aan staat. Klinkt ingewikkeld? Is het niet! De hoes komt ook met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

Ik gebruik de hoes nu ongeveer een maand en ben er ontzettend tevreden mee. Het is op deze manier veel makkelijker om wat langere e-mailtjes te beantwoorden en artikelen uit te schrijven. Daarbij vind ik het ook prettiger werken wanneer je met je iPad aan tafel zit; je legt het toetsenbord immers voor je neer, terwijl je je tablet in een hoek kunt zetten die je prettig vind. Er zit meer dan een meter bereik tussen jouw apparaat en het toetsenbord, dus je hebt meer ruimte om comfortabel te gaan zitten.

Het toetsenbord tikt verrassend fijn, en reageert goed. Daarbij vind ik de hoes er ook nog eens prima uit zien, met zijn witte leder-look. Het enige waar ik aan kon merken dat dit een budget-product is, is dat er wat kleine beschadigingen (door lijmrestjes van het oplaad-kabeltje) aan wat toetsen van het toetsenbordje zaten. Die heb ik er voor het grootste deel voorzichtig met mijn nagel of een mesje af weten te krabben. Ik vond het niet zo heel storend; ik verwacht ook eigenlijk niet dat dit een probleem is dat zich bij elke aankoop zal voordoen!

Deze Xenos iPad hoes met toetsenbord is geschikt voor de iPad 2, 3 en 4 en is verkrijgbaar in het wit of in het zwart. Beiden kosten ze 34,99-., een fractie van de prijzen waar ik online tegen aan ben gelopen! Natuurlijk verkrijgbaar bij Xenos.