Zarqa Ultra Soft Face Peeling review

Scrubben hoort al bij mijn wekelijks beauty-routine sinds mijn pubertijd. Dode huidcellen verwijderen, poriën ontstoppen, je huid glad maken en je teint verfrissen… Check, check, dubbelcheck! Maar blijkbaar ben ik toch een beetje ouderwets met mijn scrubcrème. Tegenwoordig zweert menig beauty-blogger namelijk bij een peeling; een zachte crème die zonder ruwe korreltjes hetzelfde resultaat beloofd. Ik deed wat onderzoek en kocht dit product, dat ook nog eens proefdiervrij is. Is het een blijvertje? Dat lees je in dit Zarqa Ultra Soft Face Peeling review!

Vegetarisch, vrij van parfum en conserveringsmiddelen én niet op dieren getest. Dat is het merk Zarqa, dat de laatste paar maanden steeds meer faam krijgt in Nederland. Het merk belooft de natuurlijke balans van de huid in stand te houden door elke formule zo mild mogelijk te maken. Risico op allergieën en andere reacties worden op die manier geminimaliseerd.

Deze peeling is dan ook ontwikkeld op basis van de verzorgende bestanddelen van papaya-extract en shea-boter. Daarbij bevat deze peeling ook Hyaluronzuur; lichaamseigen suikers die de elasticiteit van de huid vergroten en daarmee rimpeltjes en fijne lijntjes verminderen. Toegevoegde enzymen zorgen ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd, zonder deze met korreltjes van de bovenste laag van je huid af te schuren.

Ik zal je eerlijk zeggen dat ik dit als traditioneel scrub-meisje een beetje spannend vind klinken. Enzymatische peeling? Gaat dat wel goed? Krijg je dan geen branderig of geïrriteerd gevoel? En verwijderd het net zo goed dode huidcellen als een ‘normale’ scrub? Ik testte het uit!

Aller eerst lees ik goed de gebruiksaanwijzing door, die bij de verpakking is gevoegd. Die is echter minder uitgebreid dan ik dacht. Je masseert een beetje van de crème met je vingertoppen over je gezicht, of laat het een minuut intrekken. Vervolgens spoel je het af met een washandje met lauw-warm water. Terwijl ik die twee stappen zorgvuldig opvolg valt het me op dat de peeling ook daadwerkelijk te vergelijken is met een witte, vrij vloeibare crème. Aangezien hier geen parfum aan toe is gevoegd, ruikt deze vrij neutraal. Het voelt zacht aan op mijn huid, en ik voel geen tintelingen of irritaties. Een beetje alsof ik een milde reinigingsmelk op mijn gezicht aanbreng, zonder gebruik te maken van een wattenschijfje.

Ik besteed bij mijn korte gezichtsmassage vooral aandacht aan de plekken die na verloop van tijd iets ruwer worden; de huid rond mijn neus en op mijn kin. Hoewel ik eerst geen verschil voel, merk ik dat deze huid steeds zachter wordt. En er komt geen schurend middeltje aan te pas! Na een minuut spoel ik mijn gezicht zorgvuldig af en voila; mijn huid voelt heerlijk zacht en schoon. Eigenlijk hetzelfde als wanneer ik deze net gescrubt heb, maar dan zonder het gloeiende gevoel na een constante wrijving. Daarbij lijken de poriën op mijn gezicht kleiner en fijner. Ik kan het niet anders brengen; ik vind dit product een daverend succes!

De voor en nadelen van de Zarqa Ultra Soft Face Peeling op een rijtje:

Voordelen

  • Verwijderd dode huidcellen zonder moeite
  • Zacht in gebruik; geeft geen irritaties
  • Geschikt voor een gevoelige huid
  • Geen toevoeging van parfum
  • Zuinig in gebruik
  • Niet op dieren getest
Nadelen

  • Geen

Met 12,99-. is een tubetje van deze enzymatische face peeling ongeveer vier keer zo duur dan mijn oude gezichtsscrub. Toch vind ik het het geld dubbel en dwars waard. Na dit product een aantal keer gebruikt te hebben wil ik eigenlijk niet meer terug naar een ‘normale’ scrub; behalve dat ik het gevoel heb dat dit middel mijn huid beter reinigt is het ook beduidend zachter in gebruik. En door de toevoeging van Hyaluronzuur heeft de peeling ook nog een positieve uitwerking op de eerste fijne lijntjes op mijn gezicht! Ik weet het nu al; dit product is een blijvertje, en een positieve indicatie voor wat het merk verder in petto heeft!