Zomer top 10: Mijn favoriete budget make-up

Ik ben dol op het kopen en bekijken van make-up. Wie wordt er nou niet vrolijk van al die leuke doosjes, potjes en kleurtjes! Ook deze zomer kon ik me weer uitleven in de cosmetica schappen, vooral bij de drogist. Voor sommige producten betaal ik wel eens wat meer, maar over het algemeen ben ik een groot fan van de low-budget merken! Niet alleen zijn deze goed voor de portemonnee, maar het merendeel van de producten in deze lijst zijn ook nog eens dieproefvrij. Daarom heb ik een top 10 samengesteld van mijn favoriete budget make-up van deze zomer. Wie weet scoor jij ook wel zo’n (goedkoop) pareltje!

Rimmel London Rita Ora Nailpolish, Peachella

Rimmel London Rita Ora NailpolishIk heb door de jaren heen ontzettend veel nagellakken perzik-kleurtjes geprobeerd, maar zonder succes. Dan was de dekking niet goed, dan maakte de kleur mijn huid weer vaal, of viel hij juist veel te oranje uit. Met deze Rita Ora nagellak van Rimmel London was het een schot in de roos! De lak dekt het mooist in twee dunne laagjes, en blijft een aantal dagen zitten (zeker in combinatie met een goede basis en topcoat). De kleur heet Peachella en kost 3,99-.

Catrice Liquid Liner, Dating Joe Black

Catrice Liquid LinerSinds eyeliners in handige stiftjes komen ben ik verslaafd. In een handomdraai zet je een mooie cat-eye neer, of tight-line je je bovenste wimperrand. En wanneer je het niet eens bent met je ‘kunstwerk’, pak je een vochtig wattenstaafje en veeg je het een beetje uit, voor een smudgey effect. Deze eyeliner wordt niet alleen door mij, maar ook door een hoop andere blogs bejubeld! Dit heeft te maken met hoe lang het product blijft zitten en hoe handig het kleine spons-applicatortje werkt. Dating Joe Black kost 3,59-.

Catrice Liquid Liner

mijnmakeupfavoritesvanditmoment-catriceliquidliner03

Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder, Medium Bronze

Catrice Sun Glow Matt Bronzing PowderIk heb voor dit jaar eigenlijk nog nooit eerder een bronzer. Maar na mijn verhuizing dit voorjaar zag ik er zo ongezond uit, dat ik wel een extra’tje kon gebruiken! Deze bronzing-powder is zoals de naam al zegt mat, en geeft geen onnatuurlijk, glitterig of juist poederig effect. Daarbij kun je het product eenvoudig opbouwen, zodat je voor een lichte glow of juist een echt zongebruind gezicht kunt gaan! Voor dit doosje Medium Bronze met een inhoud van maar liefst 10 gram betaal je slechts 3,99-.

mijnmakeupfavoritesvanditmoment-catricesunglowmattbronzingpowder02

NYC Cityproof 24hr Waterproof Mascara, Black

NYC Cityproof 24hr Waterproof MascaraHoewel het mijn voorkeur niet heeft, draag ik in de zomer soms liever waterproof mascara. Toch wel handig als je hevig zwetend op de fiets zit, of wanneer je onverwacht in een watergevecht beland! Ik kocht deze mascara op basis van een review van Aranka, en ik ben er echt enorm tevreden over. De formule is vrij droog waardoor je hem niet zo goed kunt opbouwen; omdat ik het liefst ga voor een dun laagje mascara is dit dus prima voor mij! En hij doet wat het beloofd; de mascara blijft 24 uur zitten, zonder vegen of korreltjes. Deze Cityproof Mascara kost 3,69-.

NYC Cityproof 24hr Waterproof Mascara

Catrice Multi Colour Blush, Peach Frappuchino

Catrice Multi Colour BlushWanneer mijn huid een kleurtje krijgt kies ik liever voor perzik dan voor roze tinten. Deze meerkleurige blush zit er een beetje tussen in, en is voor mij dus een prima product om het gehele jaar door te dragen! Ik beweeg mijn kwast gewoonlijk door de hele pan (in plaats van bepaalde kleuren wat meer of wat minder te gebruiken), en de matte finish maakt dit een mooi, natuurlijk ogend product. Daarbij is de blush goed te lagen, waardoor je voor een lichte blos of leuke appeltjeswangen kunt gaan. De Peach Frappuchino blush kost 3,99-.

Catrice Multi Colour Blush

Catrice Ultimate Nail Lacquer, Meet me á Paris

Catrice Ultimate Nail LacquerNiet alleen de leuke productnaam, maar ook het mooie effect van deze nagellak blijft me bij! De kleur is wit met een hele subtiele, rozige parelmoer glans. Omdat je deze lak in meerdere dunne lagen kunt opbouwen kun je gaan voor een frisse, of een wat dramatischer look. Hoe dan ook, de kleur is prachtig! De Catrice Ultimate Nail Lacquer’s zijn 2,99-. per stuk. Hoewel ik deze kleur wel dit voorjaar heb gekocht, staat dit lakje niet meer in de schappen… Maar ik zag ze laatst wel liggen in een bakje met aanbiedingen! Gauw naar het Kruidvat dus om nog een laatste slag te slaan.

Max & More Baked Eyeshadow, Champagne Rose

Max & More Baked Eyeshadow“Max & More, is dat niet het cosmetica merk van de Action?” Jazeker, en net als bij alles van de Action is het wel goed, of juist helemaal niks. Door de lage prijs koos ik dit product uit, maar voor de mooie kleurcombinatie en prettige substantie belandde het bij mijn favorieten. Helaas heb ik de swatches niet goed kunnen fotograferen; hoewel de meest lichtroze tint bij mij niet zo opvalt, is de felle perzik-kleur juist goed aanwezig op mijn huid! Net als bij de swatch vallen de twee bruin-paarse tinten vooral bruin uit, wat mij eigenlijk alleen maar goed uitkomt. Voor 1,29-. is dit palet genaamd Champagne Rose van de Action zeker het proberen waard!

mijnmakeupfavoritesvanditmoment-maxandmorebakedeyeshadow02

Catrice Re-Touch Light-Reflecting Concealer, Ivory

Catrice Re-Touch Laight-Reflecting ConcealerAangezien ik eigenlijk nooit foundation draag, heb ik een concealer nodig die de huid rond mijn ogen niet alleen oplicht, maar ook goed blend met mijn huidskleur. Deze concealer doet het beide, zonder in de lijntjes te trekken. Ik breng een kleine hoeveelheid aan met het kwastje, en verdeel het daarna met mijn vingers in een kloppende beweging rond mijn ogen. Met een klein beetje compact-poeder er overheen is mijn basis af! Deze concealer doet tevens prima dienst als oogschaduwbasis; de kleuren blijven langer zitten, zonder te vervagen of uit te vegen. Deze Ivory concealer kost maar 3,99-. en gaat lang mee.

Catrice Re-Touch Laight-Reflecting Concealer

Catrice Re-Touch Laight-Reflecting Concealer

Etos Color Balm, N43

Etos Colour BalmDeze Colour Balm van Etos is eigenlijk bedoeld voor je lippen. Toen ik thuis kwam en vond dat de kleur op mijn mond te fel uitviel, heb ik er een nieuwe bestemming voor gevonden. Tegenwoordig gebruik ik deze Colour Balm als perzik-kleurige cream blush, en het werkt prima! De substantie is romig en het product kun je aanbrengen door middel van de handige draaistift. Wat ik fijn vind aan een cream blush is dat je het product zo dik of zo dun kunt aanbrengen als je wilt; ik heb dan ook een normale streep en een uitgeveegde streep van de Colour Balm geswatched. Ik kan helaas geen spannende naam met jullie delen; de kleur heet – heel saai – N43. Desondanks gebruik ik deze stift wel vaak in de zomer! De Colour Balm kost 3,99 en is verkrijgbaar bij Etos.

Etos Colour Balm

Essence I Love Nude eyeshadow, Crème Brulée

Essence I Love Nude Eyeshadow Creme BruleeIn dit lijstje mag Essence natuurlijk niet ontbreken! Hoewel ik al nieuwsgierig was naar de nude lijn van dit merk, heeft de review van Vera Camilla me halsoverkop naar de winkel doen rennen. De kleur Crème Brulée sprak me enorm aan! De mooie champagnetoon met een zacht glimmende finish is mijn go-to oogschaduw voor een simpele, frisse look met een mooie eyeliner erbij. Ik zie er niet alleen mooi verzorgd, maar ook frisser en wakkerder uit met deze prachtige oogschaduw! Een doosje Crème Brulée kost slechts 2,59-.

Essence I Love Nude Eyeshadow Creme Brulee